Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el sütéskor, hogy...

Mit rontok el sütéskor, hogy ez történik?

Figyelt kérdés

Bármit sütök bármilyen formában (panírral vagy anélkül, zsírban, olajban, stb.) minden oké, kivéve, ha halról van szó.

Halrudacska, panírozott halfilé, fagyasztott hal sütése, és társainál, az olaj rettentő módon fröcsköl.

Nem tehetem rá a fedőt, mert akkor meg nem ugyanaz lesz az eredmény.

Vettem olyan apró rácsos fröccsenés gátlót, de nem sokat segít.


Nem úgy fröcsköl, mint amikor véletlen víz kerül a forró zsiradékba, hanem folyamatosan és aprókat.

De tényleg minden felé, így több ideig tart a takarítás egy sütés után, mint az összes többi.


Pl. hekk-nél, teljesen felitatok minden folyadékot papírtörlővel, amikor kiveszem a fagyasztóból, a panírozott hal, rák és a többi az adott, ott nem tudok mit tenni.


Próbáltam már nagyobb és kisebb hőfokon is, kevesebb és több olajban, használtban és teljesen frissben, de mindig ugyanez az eredmény.


Másnál is ez történik?


2016. febr. 16. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Frittőz?
2016. febr. 16. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Énis vagyok akkora szerencsétlen hogy rengeteg kaja fröcsköl ami másnak nem.. ha épp milánóit főzök akkor szétköpi a lábas a paradicsomot az egész konyhára..
2016. febr. 16. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen. Törölhetem mindig a csempét :(
2016. febr. 16. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Fritőz nincs. :(

Egyszer próbáltam mikróban egy rántott halat valami grill fokozaton "sütni", de a széle kő kemény lett a belseje meg nyers maradt.


Nyilván előfordul, hogy mellé cseppen valami, vagy egy kis olaj kifröccsen, de ez tényleg túlzás.


Az egész tűzhely, mögötte a csempe, mellette a konyhaszekrény, mind-mind csupa olaj lesz.

Ha az első gázon sütöm, akkor meg még a konyha kő is.


Ha sült húst, rántott húst, rántott karfiolt, vagy bármi mást készítek, akkor nem történik ilyen.


Illetve a sült krumplinál volt hasonló (de nem ilyen durva), amikor lemostam és nem eléggé itattam fel róla minden vizet.


De ott is csak az elején fröcskölt, aztán már ok volt.

2016. febr. 16. 20:29
 5/8 anonim ***** válasza:

A halrudacskát sütőben sütöm mindig légkeverésesen 200 fok körül. Nekem az jó szokott lenni.


Ha már előre panírozott lazacfilét vagy hasonlót csinálok, akkor belemártogatom ahogy melegszik az olaj, és amikor kezd kicsit sisteregni belerakom. Nekem így nem szokott fröcskölni, persze a második adag már fröcsköl, ha nem veszem le a tűzről 1 percre hogy kicsit visszahűljön.

2016. febr. 16. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Na azért nekem ennyire nem durva. Ugye nem olvasztod ki előtte?

Próbáld meg magasabb peremű edényben sütni.

A fedőt, én ritkán szoktam, de próbáld úgy, hogy nem teljesen teszed rá, hanem járhassa át a levegő.

2016. febr. 16. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom, ha nem készen panírozottal csinálod, hanem friss halat veszel, és azt panírozod, akkor is ez az eredmény?

Muszáj amúgy olajban sütnöd a halat? Azért vannak ennél jobb módszerek, finomabb eredménnyel ám!


Ha kell recept, szólj!

2016. febr. 16. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Mert mélyfagyasztott és tiszta jég.
2016. febr. 17. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!