Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizs. Mit rontok el?

Rizs. Mit rontok el?

Figyelt kérdés

3 csészényit szoktam csinálni. Öntök alá olajat, 2-3 percig pirítom, közben kavargatom. Ilyen üvegszínű lesz. Sok helyen olvasom, hogy teljesen fehérre kell.

Fűszerezni is ilyenkor szoktam.

Aztán öntök alá 4,5 csésze vizet, lefedem, és amíg el nem fő a víz, úgy hagyom.


Namost. Pár óra múlva úgy összeragad, hogy az förtelem. Másnapra meg már rendesen vésni kell a lábasból, meg ahogy szedem ki, úgy egyben marad, mintha fagyit szednék ki belőle.


Mit csinálok rosszul?


2015. febr. 27. 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

Én 3 csészényi rizst a következőképp csinálok:


Öntök pici olajat a lábasba.. nem pirítom üvegesre, csak épphogy egy picit piruljon. Kétszer annyi vizet (tehát 6 csészényit) öntök alá.. közben fűszerezem, fedő alatt főzöm.


És gyakran megkavargatom közben.


Pergős lesz, és nem ragad össze.


Szerintem kevés a víz amit alá raksz. És kavarni is kell néha.

2015. febr. 27. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
19%
Én így készítem a rizst:előzőleg beáztatom,időnként cserélem rajta a vizet.Teszek fel egy nagy fazék vizet forrni,sót,vegetát,leveskockát,mikor mit teszek bele,mikor forr beleöntöm a rizst és kifőzöm mint a tésztát.Ha zöldségfélét is akarok,akkor azt is akkor teszek bele a vízbe.Utána leszűröm és egy kevés olajat vagy vajat keverek bele villával.Másnapra is jó.
2015. febr. 27. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
én is pont kétszer annyi vízzel csinálom, mint amennyi a rizs, szerintem is itt rontod el. azt is sokan elrontják, hogy kavargatják, de te nem kavarod a leírás szerint, úgyhogy csak a víz mennyiség lehet a hunyó :)
2015. febr. 27. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
dupla mennyiségű forró víz, és ne keverd (a tarhonyát kell keverni). Ha a teteje száraz, elzárod a hőt, és kicsit félrehúzott fedővel pihenteted. Ezután villával forgasd át óvatosan.
2015. febr. 27. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én módszerem és még sok más szakácsé:

Olajon addig pirítom a rizst és egy egész hagymát amíg annyira meleg lesz a rizs, hogy már nem tudom megfogni. Ez után felöntöm meleg vízzel(simán a csapból). 100g rizsre 250ml-t számolok. Miután felszívta a vizet,lehúzom, hagyom állni 10percet és egy húsvillával alaposan átkeverem, ez által később se ragad össze.

2015. febr. 27. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!