Rizs. Mit rontok el?
3 csészényit szoktam csinálni. Öntök alá olajat, 2-3 percig pirítom, közben kavargatom. Ilyen üvegszínű lesz. Sok helyen olvasom, hogy teljesen fehérre kell.
Fűszerezni is ilyenkor szoktam.
Aztán öntök alá 4,5 csésze vizet, lefedem, és amíg el nem fő a víz, úgy hagyom.
Namost. Pár óra múlva úgy összeragad, hogy az förtelem. Másnapra meg már rendesen vésni kell a lábasból, meg ahogy szedem ki, úgy egyben marad, mintha fagyit szednék ki belőle.
Mit csinálok rosszul?
Én 3 csészényi rizst a következőképp csinálok:
Öntök pici olajat a lábasba.. nem pirítom üvegesre, csak épphogy egy picit piruljon. Kétszer annyi vizet (tehát 6 csészényit) öntök alá.. közben fűszerezem, fedő alatt főzöm.
És gyakran megkavargatom közben.
Pergős lesz, és nem ragad össze.
Szerintem kevés a víz amit alá raksz. És kavarni is kell néha.
Az én módszerem és még sok más szakácsé:
Olajon addig pirítom a rizst és egy egész hagymát amíg annyira meleg lesz a rizs, hogy már nem tudom megfogni. Ez után felöntöm meleg vízzel(simán a csapból). 100g rizsre 250ml-t számolok. Miután felszívta a vizet,lehúzom, hagyom állni 10percet és egy húsvillával alaposan átkeverem, ez által később se ragad össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!