Mivel lehet ízesíteni a megfőtt rizst?
Már kész, főtt rizsbe milyen fűszereket érdemes keverni?
Olyan alkalmakra kéne, mikor éppen csak gyorsan összedobok egy kis rizst meg párolt zöldséget, hogy azért a rizsnek is legyen valami íze.
Lehetőleg ne egészségtelen dolgokat írjatok.
Köszönöm előre is!
Készülök menni az Ázsia Bt-be, ha onnan tudtok ajánlani az is érdekel.
De miért nem a főzéskor ízesíted?
Só, bors, petrezselyemzöld, esetleg cukorborsó. Más nem nagyon kell bele.
Én só helyett húsleveskockát teszek a vízbe.
Aztán hogy ez mennyire egészséges... :)
curry, szójaszósz, majoranna, babérlevél, só, bors, római kömény, vegeta... én kb ezerféleképpen szoktam ízesíteni, mindig attól függ, hogy mi mellé készítem. :)
ha hús mellé adod akkor pl tojásos rizs (sütsz rántottát, és összekevered a rizzsel),
párolt zöldségeket is keverhetsz bele (mexikói keverék, vagy csak egyszerűen borsó, vagy kukorica)
Borsó, kukoriza mehet vele keverve.
Petrezselymet, kis kakukkfüzet, majorannát keverhetsz hozzá.
Bármilyen szósszal tálalhatod (pl. indiai curry-s, kínai édes-savanyú, olaszos húsos-paradicsomos-gombás, vadas...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!