Mit tudnek kesziteni ezekbol az alapanyagokbol ami gyors es finom is?
A konzerv gombát mondjuk kihajítanám mert undorító.
Fokhagymával tűzdelt karaj fűszeres krumplival, na meg hagymakrémleves előtte :)
A befűszerezett húst pirítsd meg, főzd puhára, amikor már majdnem kész, szórd meg az apróra vágott gombával és a vörös, és fokhagymával. Amikor a gomba megpuhult, önts bele tejszínt vagy ha nincs, akkor csak szórj rá egy kis lisztet. Szószos állagú legyen a leve.
Még a hűs sül - ha ketten vagyok akkor elég - 8 közepes krumplit vágj ketté, sózd meg, borsozd meg (nem kell megpucolni), tedd be a mikróba. Ez olyan 15-20 perce művelet, addig legyen bent, amíg meg nem puhul. Forrósíts fel egy nagy serpenyőt max 2 kanál olajjal, és tedd bele a vágott felével a megfőtt krumplikat. Gyorsan megpirul az alja! 3-4 perc! Majd fordítsd meg és nagyon picit szórd meg pirospaprikával!
...és kész.
Fokhagymakremleves
Rantott husi tepsis krumplival
HÚÚÚÚ 2-es!
Ezt a receptet ellopom, ha nem haragszol! Totál bejön(ne) nekem! Köszi! :))
Meséld el, hogy hogyan sikerült! :-) (kettes vagyok!)
Amikor a húsi megpirult, egy pici vezet önteni kell alá és fedő alatt párolgasd, nehogy leégjen, ha elpárolog a víz, pótold!
A csontot leszedném (jó lesz máskor egy kis húslének!)
A husit kiklopfolnám, lisztbe forgatva hirtelen kisütném.
Egy fokhagymás-tejfölös-gomba mártást készítenék, abba visszarakni a sültet, és egy kicsit összerotyogtatni. Petrezselymes rizst, vagy főtt tésztát készítenék hozzá köretnek.
A mártáshoz apróra vágott hagymát dinsztelek, bele (lé nélkül) a gomba, só-bors bele. Egy-két kanál tejfölbe zúzott fokhagymát és 1 ek. lisztet símára kavarok. Ezt bele a gombába, ha kell, egy kis vízzel lehet hígítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!