Ezekből az alapanyagokból milyen desszert lenne finom?
Karácsonyra bevásároltam, aztán annyira elláttak minket süteménnyel, hogy semmit se készítettem. Meg kéne menteni az alapanyagokat:
2 csomag babapiskóta
Pudingporok: 2-2 zacskó étcsoki, karamell, puncs.
1 üveg magozott meggybefőtt.
1 kisebb üveg eperlekvár.
1 konzerv ananász.
Tortabevonó zselatin.
Rum is van itthon, meg rumaroma is.
Cukor, barna cukor is, kakaópor is, kókuszreszelék is.
Tej több liter, teavaj 20 dkg áll rendelkezésre.
Valami pudingos, babapiskótás, gyümölcsös, rétegezett cuccot szeretnék, de nem szeretnék egymáshoz nem illő ízeket felhasználni. A fenti alapanyagok közül mi illene mihez?
(A puncs pudingot nem annyira komázom, úgyhogy azt a legvégső esetben szeretném csak felhasználni. :-))
Hartyáni krémes:
Tészta: Krém:
25 dkg liszt fél liter tej
10 dkg margarin 2 evőkanál liszt
25 dkg porcukor 2.csomag van. cukor
1 sütőpor 20 dkg vaj
2 dkg kakaó 2 doboz babapiskóta
1 tojás
1 dl tej
A tésztát sütőpapirral bélelt tepsibe teszem, megsütöm.
A krémet megfőzöm, ha langyosra hült, a margarint belekeverem.
Alulra a kakaós lap, rá krém, babapiskóta-, krém, kakaós lap.
Én egy jénai, vagy valamilyen szögletes formába szoktam rakosgatni, mert a krém folyós egy kicsit.
Ha a kakaós lapod túl nagy, akkor vághatod többe, és ugy rakosgasd össze. Lényeg, a teteje is a lap legyen.
Hűtőben kell pihentetni szelés előtt.
Most nézem, hogy 20 dkg vajad van csak. Akkor csináld a tészta felét, és a maradék vajat tedd csak a krémbe, az is elég. A tészta az alapanyagoknál az első, a második pedig a krémhez tartozik, mégegyszer bocs.
A krém mehet az egész a babapiskótákra, a fél tésztához nyugodtan, a tepsi méretet majd kettévágod, és ugy lesz meg az alja, és a teteje.
Tudsz csinálni kókuszgolyót is.
Meggyel a közepén, kicsit a levével is megbolondithatod, a babapiskótát pedig lereszeled. Abba tudsz rumot tenni, vajat, tejet, kakaóport, meg amit gondolsz még bele, bár szerintem ennyi elég.Még mondjuk én a lekvárt is kipróbálnám benne, persze, csak kóstolgatva az elején, hogy ne legyen nagyon tömény.
Anna hullám:
20 dkg liszt
12 dkg porcukor
10 dkg vaj
fél sütőpor
fél vanilia
2 tojás
0,8 dl tej
Összegyúrod, az egyik felébe teszel egy kanál kakaót, a másik felét sárgán hagyod.
A tepsibe először a sárga, majd rákenve a barna tésztakrémet teszed. Erre a meggyet, kinyomkodva, szépen laposan. Megsütöd.
Ahogy kihült,
3 dl meggylével megfőzöd valamelyik pudingot. Nekem a recept eperpudingot ir, de legfeljebb tejjel főzöd meg a csokisat, karamellásat, abba teszel
10 dkg porcukrot
10 dkg vajat.
Fontos, csak ha kihült, akkorkevered össze a pudingot a porcukorral, és vajjal. Ezután a tésztára kened, és csokimáz a tetejére.
Meggyes habos rácsos
17dkg vaj
2 tojás
3/4 sütőpor
10 dkg cukor
fél vaniliás cukor
a tepsit megkened a maradék 3 dkg vajjal, a tészta 3/4 részét kinyujtod, tepsibe teszed
a lekvárral vastagon megkened, rá a meggybefőtt, vagy a lekvárral összekvered a befőttet, és ráteszed együtt
erre 10 dkg porcukoral elverert két fojásfehérjét teszel
a tetejére az 1/4 rész tésztából pálcikákat formázunk, és a habrétegre rácsozzuk.
Igaz,nem irtad, hogy van otthon tojás, de ennyi recept jutott most hirtelen eszembe...
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Az első recepttel kapcsolatban: vajon kívül van még itthon kis margarinom,, úgyhogy a tésztába valót ki tudom pótolni vele.
Mindenképp kipróbálom valamelyik receptet, szerintem holnap nekiveselkedek!
Igen, jól látod, két oszlopba, elkülönitve irtam, csak a technika összedolgozta.
Jó sütkérezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!