Hogyan készül a képviselö fànk?
Ez az én anyukám receptje. Ő már sajna nem él, de szerencsére ezt időben leírtam. A kérmről annyit, hogy bármilyen pudingból készítheted, és anyukám mindíg tett a krém tetejére tejszínhabot is. Persze azt közvetlenül fogyasztás előtt. Nagyon fincsi a fánk tésztája is. Remélem ha kipróbálod ízleni fog.
• 20 dkg liszt
• 10 dkg zsír
• 5 egész tojás
• 2 dl víz
• kevés só
Krém:
• 1 l tej
• 18 dkg liszt
• 4 egész tojás
• 30 dkg cukor
A 2 dl vízben felforraljuk a zsírt a sóval. Amikor forr, gyorsan belekeverjük a lisztet, és sűrűre keverjük. Kicsit kihűtjük, és gyorsan beleütjük az 5 tojást. Kizsírozott tepsiben kanállal halmokat rakunk, és forró sütőben pirosbarnára sütjük. A sütőnket 10 percig nem szabad kinyitni. Ha megsült félbevágom, és megtöltöm krémmel.
Sütés: 250 C-on.
Krém:
7 dl tejet felforralunk, 3 dl-t hidegen hagyunk, és elkeverjük 18 dkg liszttel, 10 dkg cukorral, 4 tojás sárgájával, 1 csomag vaníliás cukorral. Óvatosan belekeverjük a meleg tejbe, míg sűrű nem lesz. A tojás fehérjét 30 dkg cukorral kemény habbá verjük, és hozzátesszük a főtt krémhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!