Milyen süteményt készítenél abban az esetben, ha a vendégek között lenne liszt érzékeny, olyan aki laktózérzékeny, és olyan akinek inzulinrezinsztenciája van? Ha még finom is lenne annak külön örülnék?
Magamnak mindig így sütök... De ha normál emberek közé viszek valamit, az olykor ez, ami még szép is (nekem túl cukros és amúgysem szeretem annyira a hőkezelt gyümölcsöt, de néha belefér):
Nem mintha pl. a csokitortámmal gond lenne, de az nem szép, sosem volt érzékem a tortákhoz (piskótát elég egyszerű lisztmentesen és extrém szénhidrátszegényen készíteni, a krémemben pedig tojás van, tej nem).
A mákos almás nagyon jól néz ki!! Találtam még gm fanta szeletet is, csak tudomásom szerint light és laktózmentes tejtemék nem kapható, de a túró egyébként sem annyira hizlaló.
Sajnos a zab nem glutén mentes.
Még várok ötleteket, mert többször jön össze ez a társaság, és elmentem a kapott ötleteket!! Köszönöm!!
Inzulinrezisztenciával eddig nem volt dolgom.
Glutén és laktóz érzékenynek Hunyadí tortát szoktam sütni, akár tepsiben a tésztalapokat, és kockára vágva tálalni.
Tésztához gesztenyemassza, sok tojás, cukor kell. Töltelék felvert,cukrozott tejszínhab, tetejére csokimáz. Ha tudod helyettesítheted a cukrot édesítőszerrel, abban nincs tapasztalatom. Finom, könnyű sütemény.
Tésztához: 7 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral kikeversz, hozzáadod a 25 dkg áttört gesztenyemasszát, 1 cs vaníliás cukrot, 1 ek rumot, végül a kemény habbá vert fehérjét. 5 db 23 cm átmérőjű tortalapot lehet sütni belőle sütőpapíron. Ne ijedj meg, ha a lap felszíne ragadós marad.
Töltelék:
4 dl habtejszín (laktózmentes), 2 cs habfixáló, 7 dkg porcukor.
tetejére csokimáz, amin még száradás előtt jelöld be, hol fogod szeletelni, különben összenyomod a süteményt szeletelésnél.
Én dupla adagból szoktam sütni, 3 gáztepsi nagyságú lapot vagy 5 db 28 cm átmérőjű tortalapot.
Remélem sikerül a cukrot helyettesítened! :)
Rizslisztből tökéletes piskótatésztát lehet készíteni. Tehát akkor a kevert tésztákhoz is jó. És akkor egyből ehet belőle nyugodtan a gluténérzékeny és a cukros is. Az inzulinrezisztencia olyan egyáltalán mint a cukorbetegség?
Laktózmentes tejtermékeket lehet kapni, de vehetsz növényi tejet is, vagy növényi tejport. Tehát a főbb alapösszetevőket megvan, hogy mivel tudod helyettesíteni, így már jobban lehet recepteket keresni. Meg ugye hogy az inzulinrezisztenciás mit nem ehet még, tudni kell. Esetleg mint a cukrosok, bizonyos gyümölcsöket.
Lehet már kapni olyan liszt-mixet, amely az általad sorolt feltételek szerint használható.
Egyszerűbb, ha a szaküzletben, bio-boltok, gyógynövény boltok stb. eladóit kérdezed meg.
De ha gondolod, itt is lehet kutakodni:
Illetve a "nóri minden-mentes" oldalán is rákereshetsz. Nagyon jó kis oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!