Hogyan kell nem szétmállitt, nem leégett, nem ruganyos, finom töpörtyűt készíteni? Ki vagyok akadva hogy soha nem sikerül.
Így, ahogy írják:
- önteni kell alá egy kis vizet, vagy jó vastagon kikened teljes tiszta zsírral az edényt, hogy amíg önmagából a felrakott szalonnából nem sül ki valamennyi zsír, addig ne égjen le
- éppen ezért kavargatni is kell, nemcsak azért, hogy ne égjen le, hanem hogy kb. egyformán süljön az ami a lábas alján, és az ami fentebb, a tetején van.
Arra vigyázz a végén, hogy "ne süsd ki a lelkét is", mert akkor nem lesz szép fehér zsírod, hanem már olyan lesz, színre-szagra-ízre, mint amiben már egyszer sütöttek valamit.
Ha esetleg úgy gondolod, hogy a kész töpörtő még túl zsíros maradt, akkor rakd tepsibe, és kb. fél órára dugd a sütőbe, ott még kisül belőle a felesleg, de azt a zsírt már tudod külön kezelni, nem fogja a szép fehér zsírodat elcsúfítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!