Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell nem szétmállitt,...

Hogyan kell nem szétmállitt, nem leégett, nem ruganyos, finom töpörtyűt készíteni? Ki vagyok akadva hogy soha nem sikerül.

Figyelt kérdés

2016. nov. 27. 15:34
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Hat nem tudom, mi ugy szoktuk, hogy a feldarabolt hajat beletesszuk a forro ustbe es folyamatos kavargatas mellett megsutjuk. Szuros szedovel kiszedjuk, hagyjuk lecsepegni. A zsirt leszurjuk, kiontjuk bodonokbe es hagyjuk kihulni. Nem olyan bonyolult.
2016. nov. 27. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy itt a gond, hájat nem teszek bele, és lábosban szoktam sütni, de egyből lekapja, sőt, ez most szét is mállott.
2016. nov. 27. 15:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szalonnából kell sütni, bár hájból is lehet. De ha bolti szalonna, és nem hízlalt disznó szalonnája, az könnyen szétmállik. Próbálj meg a sütés kezdetén egy kis zsírt, esetleg vizet tenni aklá, és állandóan kevergetni.
2016. nov. 27. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
80%
Én így szoktam: kis víz kell alá, fedő egy pár percig, amíg a szalonnából kiolvad egy ki zsír. Kb 10 perc. Kevergetni kell és amikor már jó sok zsír kiolvadt, egy pici tejet kell aláönteni, de előtte le kell venni a tűzről, mert kifut a zsír. A tejjel még egy kicsit sütni kell. Így a töpörtyű is és a zsír is nagyon finom lesz. Soha nem nyomom ki a kész töpörtyűt, csak leszűröm. Eddig mindig finom lett.
2016. nov. 27. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy kevés zsírt forrósíts fel, tedd bele a felkockázott bőrnélküli zsírsalonnát és addig kevergesd amíg a zsír tetejére feljön a tepertő. Ezután csökkentsd a hőfokot és süsd addíg míg, a tepertőt a lábas falához szorítva nem serceg. Szűrd le,és csöpögtesd le.
2016. nov. 27. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi is szoktunk egy kevés tejet hozzáadni a végén, attól lesz szép piros és ropogós a töpörtyű.
2016. nov. 28. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Így, ahogy írják:

- önteni kell alá egy kis vizet, vagy jó vastagon kikened teljes tiszta zsírral az edényt, hogy amíg önmagából a felrakott szalonnából nem sül ki valamennyi zsír, addig ne égjen le

- éppen ezért kavargatni is kell, nemcsak azért, hogy ne égjen le, hanem hogy kb. egyformán süljön az ami a lábas alján, és az ami fentebb, a tetején van.


Arra vigyázz a végén, hogy "ne süsd ki a lelkét is", mert akkor nem lesz szép fehér zsírod, hanem már olyan lesz, színre-szagra-ízre, mint amiben már egyszer sütöttek valamit.

Ha esetleg úgy gondolod, hogy a kész töpörtő még túl zsíros maradt, akkor rakd tepsibe, és kb. fél órára dugd a sütőbe, ott még kisül belőle a felesleg, de azt a zsírt már tudod külön kezelni, nem fogja a szép fehér zsírodat elcsúfítani.

2016. nov. 28. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 mustafa33 ***** válasza:
100%
Hájat és szalonnát nem szabad együtt sütni, mert a háj hamarabb kisül és megégne mire a szalonna is kész. Hájból simább a zsír de nem olyan jó a tepertő. Egy kevés víz mindkettő alá kel (2 kg szalonna alá fél deci víz). Ahogy már írta valaki, addig kell sütni amígy a lábas falához nyomott tepertő sercegni kezd. Mikor már mind olyan akkor kész. A tejjel óvatosan kel bánni, aki nem gyakorlott ebben az inkább hagyja ki mert könnyen megég, odakozmál. Kicsit világosabb lesz, de azon utánsütésel segíteni lehet, amint azt szintén megírta már valaki´. És kevergetni, kevergetni.
2016. nov. 30. 03:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2016. dec. 2. 09:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!