Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy süssem meg gázon hogy...

Hogy süssem meg gázon hogy finom legyen és jól sikerüljön? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nem működik a sütőnk sajnos ezért gázon akarok hasonlót készíteni ezekből: csirkemell, főzőtejszín, trappista sajt, szeletelt bacon, fűszer.

Azt tudom hogy a főzőtejszínt külön megfőzöm és hogy sűrűbb legyen reszelni fogok bele kis sajtot. Szeletelt vékony bacon csíkokat ha olajon megsütöm akkor az úgy jó lesz? Nem megy össze nagyon vagy másként csináljam?


Előre is köszönöm a segítséget!


2016. nov. 10. 10:16
 1/9 A kérdező kommentje:
Van még ilyen fagyasztott mexikói keverékem is, esetleg az is szerepelhet valamilyen formában.
2016. nov. 10. 10:17
 2/9 anonim ***** válasza:
A bacont kis csíkokra vágnám, és kikent serpenyőben (tapadásmentesnél még ez se kell) megpirítanám, aztán kiszedném. A visszamaradt zsiradékon megpirítanám a kockákra vagy kisujjnyi csíkokra vágott csirkemellet, ezután hozzá lehet önteni a mexikói zöldséget fagyottan, befűszerezni, és együtt megpárolni (enged annyi levet, hogy valszeg semmit nem kell aláönteni.) Végül, ha ragaszkodsz a főzőtejszínhez, ráönteném, és jól összeforralnám, amíg kicsit megsűrűsödik. Meg lehet hinteni még forrón a reszelt sajttal, akkor ráolvad, és a tetejére rászórni a kisütött baconcsíkokat.
2016. nov. 10. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Én rizzottót csinálnék. Külön megpirítanám a csíkokra vágott csirkelmellet, féretenni, aztán a bacont, és arra rádobni a rizst, esetleg zöldséget, és tejszínnel meg alaplével (leveskocka is jó) megfőzni, a végén bele a csirkelmleet, és megszórni sajttal.
2016. nov. 10. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

A 2-es receptjét én is megcsinálnám, megcsinálom akár már a hét végén!

Amennyiben a főzőtejszínt reszelt sajttal dúsítod, akkor a tetejére még pluszban a reszelt sajtot nem is szükséges rászórni.

Fincsi lesz az úgy. Köszi a receptet! :))

2016. nov. 10. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Hasonlóan készítem, mint az előttem szóló, ha van szalonna, akkor azt olvasztok ki előbb egy teflonban, ennek kisült zsírja elég is. ezen a pörcös zsíron megfonnyasztok egy kicsi, finomra vágott hagymát, majd ráteszem a csíkozott csirkemellet és fehéredésig kevergetem. lefedem és megvárom, míg kiengedi a hús a levét.

A csirkemell ekkor már majdnem puha, így lehet egy kicsit pirítani.

Ezután vagy gombát, vagy valamilyen zöldségkeveréket teszek rá,ha van friss azt, de jobbára fagyosat. (pl mexikói )ha ezzel is öszepárolódott, sült, leszórom egy lapos kanál liszttel, és felengedem a főzőtejszínnel. Jól elkeverem, és hagyom, hogy összerottyanjanak.

Közben fűszerezem kedvem szerint, ez mindig változó, lehet, hogy oregánó,bors, bazsalikom, tárkony,édeskömény... stb kerül bele.

A főzőtejszínt nem szoktam előtte felfőzni, elég sűrű magában is. (gyakorlatilag a tejföl opciója, csak nem savanyított termék )

Reszeltsajtot csak kitálaláskor a saját tányérunkon teszünk rá ízlés szerint. Ha jó forró a ragu, akkor szinte azonnal ráolvad.

Néha egy darabka friss gyömbért is vágok bele, egészen különleges ízű lesz tőle.

2016. nov. 10. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Ui: az előttem szóló, a 69 %-os válaszoló receptjére vonatkozik.
2016. nov. 10. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Ilyen vékony szeletelt bacon csíkokat vettünk és abból szeretnék valamit csinálni nem más fajtából. És azon aggódom ha megsütöm a gázon akkor nagyon összemegy. Vagy ha meg beletekerem a csirkemelleket akkor meg nem sül meg a csirkemell mivel gázon csinálom mert nem működik a sütő! :(
2016. nov. 10. 12:12
 8/9 anonim ***** válasza:
59%
Ne pörögjél már rá ennyire erre a vacak kajára, már bocs... de úgy viselkedsz, mint aki a királynő esküvői tortáját akarja elkészíteni. Nem fog nagyon összemenni az a nyomorult bacon, épp csak meghullámosodik és attól kisebbnek tűnik optikailag, de gondolom nem fogja centivel méricskélni akinek feltálalod, ugye? Az íze pedig mindenképpen ott lesz. A második válaszoló tökéletes ötletet kreált neked, nincs mit ragozni tovább a kis baconos csirkemelleden.
2016. nov. 10. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

A bacon-azaz szalonna- , ha sül mindenképpen össze fog menni, hiszen kisül belőle zsír. Ettől függetlenül minden, amibe kell, ízes lesz tőle.

Vagy vedd ki akkor a serpenyőből, amikor még üveges (átlátszó ), tedd félre, és a végén, tálaláskor tedd az ételedre. De megjegyzem, így nem olyan finom, mint rendesen kisütve.

2016. nov. 10. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!