Hogy süssem meg gázon hogy finom legyen és jól sikerüljön? (Bővebben lent)
Nem működik a sütőnk sajnos ezért gázon akarok hasonlót készíteni ezekből: csirkemell, főzőtejszín, trappista sajt, szeletelt bacon, fűszer.
Azt tudom hogy a főzőtejszínt külön megfőzöm és hogy sűrűbb legyen reszelni fogok bele kis sajtot. Szeletelt vékony bacon csíkokat ha olajon megsütöm akkor az úgy jó lesz? Nem megy össze nagyon vagy másként csináljam?
Előre is köszönöm a segítséget!
A 2-es receptjét én is megcsinálnám, megcsinálom akár már a hét végén!
Amennyiben a főzőtejszínt reszelt sajttal dúsítod, akkor a tetejére még pluszban a reszelt sajtot nem is szükséges rászórni.
Fincsi lesz az úgy. Köszi a receptet! :))
Hasonlóan készítem, mint az előttem szóló, ha van szalonna, akkor azt olvasztok ki előbb egy teflonban, ennek kisült zsírja elég is. ezen a pörcös zsíron megfonnyasztok egy kicsi, finomra vágott hagymát, majd ráteszem a csíkozott csirkemellet és fehéredésig kevergetem. lefedem és megvárom, míg kiengedi a hús a levét.
A csirkemell ekkor már majdnem puha, így lehet egy kicsit pirítani.
Ezután vagy gombát, vagy valamilyen zöldségkeveréket teszek rá,ha van friss azt, de jobbára fagyosat. (pl mexikói )ha ezzel is öszepárolódott, sült, leszórom egy lapos kanál liszttel, és felengedem a főzőtejszínnel. Jól elkeverem, és hagyom, hogy összerottyanjanak.
Közben fűszerezem kedvem szerint, ez mindig változó, lehet, hogy oregánó,bors, bazsalikom, tárkony,édeskömény... stb kerül bele.
A főzőtejszínt nem szoktam előtte felfőzni, elég sűrű magában is. (gyakorlatilag a tejföl opciója, csak nem savanyított termék )
Reszeltsajtot csak kitálaláskor a saját tányérunkon teszünk rá ízlés szerint. Ha jó forró a ragu, akkor szinte azonnal ráolvad.
Néha egy darabka friss gyömbért is vágok bele, egészen különleges ízű lesz tőle.
A bacon-azaz szalonna- , ha sül mindenképpen össze fog menni, hiszen kisül belőle zsír. Ettől függetlenül minden, amibe kell, ízes lesz tőle.
Vagy vedd ki akkor a serpenyőből, amikor még üveges (átlátszó ), tedd félre, és a végén, tálaláskor tedd az ételedre. De megjegyzem, így nem olyan finom, mint rendesen kisütve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!