Nokedlihez szeretnék mellfilével/ből valamilyen öntettet hozzá csinálni, de nem igazán találok olyan jó recepteket. Családi vacsorára kellene, meglepetés. Finom legyen, pikáns!?
Paprikás csirke:
Zsíron üvegesre párolod az apróra vágott hagymát, majd lepirítod a csíkokra vágott csirkemellet. Tegyél hozzá egy kis paprikát (étkezésit, nem őröltet) és paradicsomat is.
Leveszed a tűzről, pirospaprikázod, sózod, borsozod. Tegyél bele egy kis csípős paprikát is, attól lesz pikáns! Jól elkevered, majd felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és készre főzöd. Ha a levét elfőtte, és megpuhult a hús, egy kis tejföllel keverd el, és rottyants rajta még egyet. Ha kell még, akkor fűszerezed.
A húst süsd meg.
Mellé egy pikáns fokhagymás-tejfölös gomba mártást.
Én most erre éhezek, ezért a helyedben ezt készíteném.
A csirkemelleket süsd meg szeletekben puhára. legjobb, ha lisztbe mártva 3-3 percig sütöd mindkét oldalát.Ha kisült tartsd melegen.
Én egy vadas gombát csinálnék mellé, a mi a következő. nem tudom hány főre csinálod, én öt főre fél kilóból szoktam.
Egy jókora hagymát finomra vágok, és zsiradékon megpárolom, pici sóval teljesen elfőzöm. Ekkor teszem rá a fél kiló gombát felszeletelve, és fedő alatt kezdem párolni. közben megtisztítok kb 30 deka sárgarépát, és kis hasábokra vágva hozzáadom a gombához.megy bele 2-3 szép babérlevél, és egy fél citrom, héjastól felkarikázva.
Ha minden puha, akkor a citromot, babért eltávolítom, és felengedem a gombát annyi vízzel, hogy be lehessen habarni.
Én lisztes vizes habarással szoktam (van allergiás a családban ), de természetesen tejfölös-lisztessel is lehet behabarni. egy csipet pirospaprikát is adok hozzá, hogy egy kis színe is legyen. Egy pici cukor, mustár adja meg az igazi pikáns ízt. Ezzel a szósszal szoktam tálalni sült húsokat, csirkecomb, csirkemell, de néha disznóhússal is. A nokedli is passzol hozzá, de én, ha ráérek, és ki akarok tenni magamért, akkor krumplikrokettel készítem.
Kedves 3-as!
Ha jelent ez neked valamit, akkor nekem összefutott a számban a nyál és valami hasonlón gondolkoztam, de te tökéletesebben leírtad ezt a nagyon finom ételt! :)
Köszönöm, örülök, hogy legalább valaki pozitívan reagál, kedves tőled.
De láthatod, hogy mások hogy értékelik a jószándékú emberek válaszait.
Ha az ember szóváteszi, összefogva pontozzák le a vélemény nyilvánítást is.
Nagyon szépen köszönöm a részletes leirásokat.
Amit az első leirt, azt régebben megcsináltam rizsel, nem pont ugy, de hasonlóan, finom de nekem túl száraz.
Harmadik is részletesen levan irva, erről a receptről még nem is olvastam, sem hasonlóról, jónak tünnik, hozzá valókat is könnyen belehet szerezni bárhol. Max a gomba az ami egy kicsit problémásabb, de megoldható. Ezt mindenképpen kifogom próbálni, nagyon szépen köszönöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!