Leírnátok egy finom egyszerű fűszerezésű bablevest/gulyást? (Az alap meg van, lejebb. )
Babér, majoranna , oregánó, bazsalikom , petrezselyem, rozmaring, kapor van itthon.
Eddig hagymát dinszteltem , répát-gyökeret, sóztam , borsoztam, paprikáztam, felöntöttem a beáztatott babbal és levével, sonkát tettem bele...de így is olyan víz ízű.. :/
Mi illene még bele?
Én sosem teszek bele rántást (fölösleges, ízt nem ad, csak rengeteg plusz kalória meg fölösleges zsír + szénhidrát, ami kimondottan egészségtelen), egyszerüen kevesebb vizet kell beletenni, és elég sokáig fözni, akkor nem lesz vízízü és vizes állagú.
Ha sürübb levet szeretnél, akkor vagy fözz vele egy-két krumplit és ha kész, ezt áttörve fözd össze vele, vagy a babból vegyél ki valamennyit, és azt tedd vissza pürésítve, akkor is sürübb lesz a leve.
Én sem teszek bele rántást.
Ezen ételek fűszerezése nálam: só, bors, pirospaprika, babérlevél, köménymag
Sok zöldséggel lassan főzve így a zöldségek, bab és a hús adják az ízét.
Nem lehet, hoyg túl sok vizet tettél bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!