Tudnátok ajánlani olyan torta-tölteléket ami hamar megvan és finom? Esetleg jó torta-alap receptet?
Szia! Elég annyi, hogy csinálsz egy piskótát, tudod, ahány tojás annyi ek liszt és cukor. Fehérjét felvered habnak, a sárgáját a cukorral, majd a lisztel kikevered, két részletben óvatosan hozzáteszed a fehérjét. És választhatsz innen egy krémet: [link]
Amit eddig innen sütöttem, mind nagyon finom volt, és pont jó állagú. :)
Persze írom:)
14 deka liszt, 14 deka cukor, 2 tojás, fél deci olaj, fél deci melegvíz, egy púpos teáskanál sütőpor.
A tojások habját keményre felverjük. a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a melegvizet, végül a sütőporos lisztet. legvégül lazán fakanállal belekeverjük a kemény tojáshabot.
ha kapcsos formát használok, akkor egy méretre vágott sütőpapírt teszek bele.(körberajzolom)Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsül, de mivel a tied elég kicsi forma, így magasabb a tészta, lehet, hogy kicsivel több ideig kell sütni. A tűpróba mindenképpen ajánlatos.
én a pudingot 3 deci tejben szoktam sűrűre főzni,úgy öntöm
a formában hagyott piskótára, erre a gyümölcsöket, majd a zselét.
Ha kihűlt kipattintom, és tálra csúsztatom.
Persze legtöbbször a gyümölcstorta formában sütöm, de van amikor a kapcsosban. Nekem 22- cm-es, szép magas lesz benne a piskóta, illetve a kész torta.
Érdemes kipróbálnod, mert tényleg nagyon egyszerű, olcsó és nagyon finom piskótaalap.
Sok sikert a gyerkőcök szülinapi bulijához :)
üdv.
Előző vagyok :) leírom még neked a gesztenyés almatortám menetét, a fenti piskótához. Igaz télen szoktam, amikor nincs nagyon friss gyümölcs , de szerintem bármikor nagyon finom.ezt mindig a kapcsos formában készítem.
Szóval megsütöm a piskótát. megpárolok 2-3 almát, amit szeletekre vágok (uborkagyalu) de annyira, hogy lehetőleg ne maradjon leve.
lereszelek kislyukon egy csomag édes gesztenyemasszát és harmadolom.
A piskótát vékonyan megkenem bármilyen lekvárral, rászórom a gesztenye egyharmadát. erre jön elsimítva a párolt alma, erre megint a gesztenye.
Megfőzöm a 3 deci tejes sűrű vaniliapudingot, plusz egy vaniliás cukorral.Ráöntöm a tetejére, és azonnal befedem folpackkal, így a puding nem bőrösödik.
Ha kihűlt, a maradék gesztenyéből kis kupacokat teszek rá arányosan, és, ha éppen van, a kupacok közé 1-1 szem meggyet.(befőtt, vagy fagyos)
Közvetlen tálalás előtt pattintom ki a formából, csúsztatom tálra, és akkor még tejszínhabspayból nyomok rá ízlésesen habrózsákat.
Mikor nagyon ráértem, no meg jó kedvem is volt, akkor hámozott mandulával is megtűzdeltem a tetejét.
Szívből ajánlom, mert szép és nagyon finom is.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!