Fagyasztott almát (felezett) használtatok már almatortába? Milyen lett, ehető, finom?
Fontos! NEM RESZELT almáról beszélek, hanem megpucolt és félbe vagy negyedekbe vágott almáról kérdezek, amit frissen sütitésztába szoktak beledobni és egyben kisütni...
Ha ilyet lefagyasztok, majd kiolvasztom, ha sütök, akkor finom lesz sütibe sütve? Vagy kienged a leve és egy pacsmag lesz? Az, hogy megbarnul, nem baj.
Aki próbálta már, írja már le a tapasztalatait légyszi!
Ja és héjastól vagy hámozva jobb, ha működik...?
Illetve kiolvadva és lecsepegtetve vagy fagyosan érdemes a tésztába tenni?
Ilyen sütire gondolok például: [link]
Én kockakra vágva fagyasztottam le almát, többféle pitébe, tortába tettem, soha nem lett rossz.
VISZONT nagyon fontos, hogy nem szabad kiolvasztani, hanem fagyosan kell a tésztába/tésztára tenni és úgy sütni.
Mindenképpen olyan méretben és formában fagyaszd le, ahogy használni akarod, utólag már nem lehet aprítani. én hámozva teszem el, mert semmilyen süteményben nem szeretem a héját - de ez ízlés kérdése.
Sok sikert!
Na ez jól hangzik, akkor nem lettem lebeszélve első körben. :)
Szóval fagyosan tenni bele... Az volt a gondolatom, hogy akkor esetleg sütés közben ereszt annyi levet, hogy a tészta nem bírja felvenni... Bár azért talán ez almafüggő is lehet. Pl amikor fagyasztott reszelt almát kiengedek és valamibe előpárolom, akkor az mindig több levet ereszt, mint frissen reszelt korában, ezért gondoltam.
Akkor most így fogok eljárni, ahogy írod, mindenképp fagyasztok, jövőre már okosabb leszek.
Azért persze mások tapasztalata is jöhet még nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!