Rántáshoz mennyi liszt+zsír kell, hogy finom és sűrű legyen a főzelék?
A sűrítésre rengeteg módszer létezik, nem csak a liszt/rántás.
Én általában 30-40%-os zsírtartalmú növényi tejszínnel szoktam sűríteni a krémleveseket, főzelékeket, mert nem szeretem a lisztes dolgokat és jobban ízlik így.
Egyéb módszerek a sűrítésre pl. a tojássárgája, a beforralás avagy redukálás, legírozás.
Nem feltétlenül beszűkült, lehet, hogy a rántást szereti :)
Én is, úgyhogy eszembe sincs kipróbálni más módszert, de attól még azok is lehet, hogy jók, amúgyis sokféle ízlés van. Az tuti, hogy az önmagával sűrítés nekem nem jó, mert a rántásnak nálam 2 fontos feladata van s egyik sem a sűrítés, az nekem nem érdekes: 1. ízesít 2. megdobja a kalória- és zsírtartalmat. Kalóriaszegény zöldségételeknél nekünk elég fontos az utóbbi...
3-5 dkg kókuszzsír és darált szezám szokott lenni a rántásunk, amióta nem nagyon eszem gabonát. A páromnak és nekem is sokkal jobban ízlik, mint a pirított búzaliszt. A pirított szezám nagy jóság :) S pl. a paradicsomos káposztába nem is tehetnék tejszínt vagy tejfölt...
5 dkg a 8 literes bográcsba megy meg a többi nagyobb mennyiségű ételbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!