Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántáshoz mennyi liszt+zsír...

Rántáshoz mennyi liszt+zsír kell, hogy finom és sűrű legyen a főzelék?

Figyelt kérdés
Tudom, krumplit pl. lehet úgy sűríteni, hogy összetörjük egy részét. De mondjuk a kelkáposzta főzelék mitől lesz sűrű, ha nem a liszttől? A keményítőset nem szeretem.
2016. nov. 21. 19:51
 1/8 anonim ***** válasza:
38%

A sűrítésre rengeteg módszer létezik, nem csak a liszt/rántás.

Én általában 30-40%-os zsírtartalmú növényi tejszínnel szoktam sűríteni a krémleveseket, főzelékeket, mert nem szeretem a lisztes dolgokat és jobban ízlik így.


Egyéb módszerek a sűrítésre pl. a tojássárgája, a beforralás avagy redukálás, legírozás.

2016. nov. 21. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Melyik főzelékre lehet tejszínt tenni?
2016. nov. 21. 20:16
 3/8 anonim ***** válasza:
58%
Hát én a 3 kanál zsír/olaj, 3 kanál liszt ökölszabályt ismerem, de ez egyrészt viszonylag kis mennyiség, másrészt az is számít hogy mennyi leve van annak amihez hozzáteszed. Ki kell kísérletezni hogy neked hogy jó. Anyósomnál a rántás az a kislábos fele :/, nem is eszek nála főzeléket.
2016. nov. 21. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
43%
A főzeléknek ne legyen sok leve, akkor nem kell bele sok rántás. Egy-két kanál zsír és 3-4 kanál liszt lehet. A többi sűrítési ötlettől sűrű lesz az étel, de nem lesz jó a főzeléked.
2016. nov. 21. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Bármelyikbe tehetsz tejszínt, finom, krémes lesz tőle.
2016. nov. 21. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül beszűkült, lehet, hogy a rántást szereti :)


Én is, úgyhogy eszembe sincs kipróbálni más módszert, de attól még azok is lehet, hogy jók, amúgyis sokféle ízlés van. Az tuti, hogy az önmagával sűrítés nekem nem jó, mert a rántásnak nálam 2 fontos feladata van s egyik sem a sűrítés, az nekem nem érdekes: 1. ízesít 2. megdobja a kalória- és zsírtartalmat. Kalóriaszegény zöldségételeknél nekünk elég fontos az utóbbi...

3-5 dkg kókuszzsír és darált szezám szokott lenni a rántásunk, amióta nem nagyon eszem gabonát. A páromnak és nekem is sokkal jobban ízlik, mint a pirított búzaliszt. A pirított szezám nagy jóság :) S pl. a paradicsomos káposztába nem is tehetnék tejszínt vagy tejfölt...

5 dkg a 8 literes bográcsba megy meg a többi nagyobb mennyiségű ételbe.

2016. nov. 21. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Ez a darált-pirított szezám felkeltette az érdeklődésemet. Bioboltban lehet kapni vagy hol?
2016. nov. 22. 19:00
 8/8 anonim ***** válasza:
58%
Dehogy, ez a rántásom, én csinálom alapanyagokból. Szezámmagot veszek, azt megdarálom, kókuzszsírban megpirítom... Úgy kezelem a darált szezámot, mint a lisztet :) Tényleg jó íze van, egy "vegapástétom" (nekem vegazsír, bár sűrű) fedőnevű étel is ezen alapul, csak abban még fasírtfűszer és napraforgó is található. Az olajosmagvak közül sok nagyon finom pirítva, pörkölve...
2016. nov. 22. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!