Írnátok finom sóska főzelék receptet?
Hát nem tudom,hogy a te ízvilágod-e,de itthon csak akkor eszik meg,ha én főzöm.:)
Én minden levélből kivágom a középső nagyeret,mert ettől keserű lesz ha bennhagyod.
megmosom,kézzel megvágom(gusztustalan a darált).
Étolajban lisztet aranybarnára "pirítok" (azt hiszem ezt rántásnak hívják :))
megvárom,míg kihül.beleteszem a megvágott sóskát,felöntöm kicsit több vízzel,mint ami ellepi,sózom.
(ne ijedj meg,csomókban fog úszni a liszt,amíg fel enm melegszik )
Összefőzöm kb 15-20 perc. Attól függően,hogy mennyit csinálsz a többi részt tejjel öntöd fel.a végén behabarod.
Én így szeretem.Sokkal lágyabb,krémesebb.
én ugyanígy csinálom a mangold főzeléket is. Ha nem árulod el a családnak,hogy nem sóskát esznek,nem veszik észre.
Bár abban sűrűbb habarás kell.
Remélem ízleni fog
Niki
megint Niki vagyok.
Azt nem figyeltem,hogy babának lesz.
Ez olyan "felnőtt" sóska :)
Nem kellett még babának főznöm.
Bár anya azt mondta,hogy egy kis cukrot kell tenni mindenbe,mert az anyatej is édes,és így szivesebben megeszik a babák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!