Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valami finom rakott étel...

Valami finom rakott étel receptet szeretnék. Mit készíthetnék, amit az 1évesem is megehet?

Figyelt kérdés
Esetleg linkelve még szuperebb lenne ha van rá mód,köszönöm előre is!
2010. júl. 16. 15:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

1 éves elvileg már mindent ehet, ha nem öklendezik a darabostól. MI szeretjük a rakott cukkinit, a rakott kelt, a rakott karfiolt. Mindegyikbe rizs, a zöldség meg egy kis párolt fűszeres darált hús kell. A fűszer ált. só, bors, oregano, meg egy kis paradicsomszósz. A tejére csinálhatsz besamelt is.

Itt egy link:

[link]

2010. júl. 16. 15:19
 2/14 A kérdező kommentje:
Igazábol most kezdtem a konyhában tevékenykedni,mert sajnos az baba elötti élete reggeltől estig,hétfőtől vasárnapig meló volt(családi vállalkozás)úgyhogy még elég amatőr vagyok a főzéssel.Köszi a receptet kiprobálom,és várom esetleg még tud-e valaki mást is.
2010. júl. 16. 15:29
 3/14 anonim ***** válasza:

Mi szoktunk olyat is csinálni, hogy nyers felkarikázott krumpli rétegesen lerakva nagyon vékonyra szeletelt husival, még finomabb ha elrejtesz benne bacont is,felakrikázott paradicsomot vagy padlizsánt, zöldfűszerek, nagyon kevés bors, tojással elkevert tejszínt öntök rá (ha már eszik ilyesmit), lefóliázva sütöm kb egy órát aztán sajtot reszelek rá és még addig amíg meg nem pirul sütöm.

A hagyományos rizses. darált húsos is tuti, de én sosem a boltban veszem a darált húst, nem is ott daráltatom, hanem itthon ledarálom magam, akkor látom mi van benne és a daráló is tuti rendesen el van mosva!

2010. júl. 16. 15:35
 4/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok..lasagnét is csinálhatsz, az is finom és egyszerű.
2010. júl. 16. 15:36
 5/14 anonim ***** válasza:
Igaz, az én lányom nagyon válogat, de a lasagne-t imádja.
2010. júl. 16. 16:01
 6/14 A kérdező kommentje:
HOgy szoktátok készíteni a lasagnét?
2010. júl. 16. 17:15
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem rakott, de: a csőben sült spagettit imádom. :)

Bár én magam készítem a szószt hozzá, de vehetsz boltit is.

Tepsit margarinozod, zsemlemorzsázod.

Tésztát megfőződ (én nem spagettiből, hanem orsóból, nagykockából, csigából,... szoktam, mert finomabb).

Olajon hagymát párolsz, rádobod a darált húst (0,5 kg), az alapot, vizet, esetleg még fűszereket, sűrített paradicsomot,...

Ha kész, összekevered a tésztát és a szószt.

Felét beleteríted a tepsibe, jó sok reszelt sajtot teszel rá, beleteszed a tészta másik felét.

Tetejére sajt jön, majd a tejfölös cucc (kb. 1,5 nagy tejföl, reszelt sajt, só, 1 tojás, pár csepp olaj, ha túl sűrű, akkor pici víz->elkevered).

Sütőbe vele, és kész. Finomabb, mint a rendes spagetti, és gyors.

Ha kell, leírom a házi szósz receptjét is.

2010. júl. 16. 18:22
 8/14 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Lasagnelapot tudsz venni boltban (ha éppen nincs én csináltam már lebbencstésztából is). Csinálsz darálthúsból paradicsomos szószt,én oregánót, bazsalikomot szoktam beletenni meg hámozottparadicsom konzervet,hagymát esetleg bacont apróra vágva. Besamel mártást készítesz. Tepsi aljába besamel, ráa szósz, majd tészta, szósz tészta amíg el nem fogy. a Tetejére még besamel és sajt. Mivel én száraztésztából csinálom fóliát teszek rá, mikor puha akkor rápirítom a sajtot. az tetszik benne, hogy egyik nap megcsinálom a ragut, másnap már csak össze kell állítani és betolni a sütőbe.
2010. júl. 16. 18:31
 9/14 anonim ***** válasza:
1. vagyok. A rakott kelkáposzta, meg a rakott karfiol is ugyanúgy készül, mint a belinkelt rakott cukkini. Csak cukkini helyett párolt karfiolt vagy kelkáposztát teszel bele.
2010. júl. 16. 22:13
 10/14 A kérdező kommentje:
18:22-es válaszoló,igen legyélszíves leírni a receptet,mert annál természetesebb lesz mint a vett por.Nagyon köszönöm mindenkinek a recepteket!
2010. júl. 16. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!