Valami finom rakott étel receptet szeretnék. Mit készíthetnék, amit az 1évesem is megehet?
1 éves elvileg már mindent ehet, ha nem öklendezik a darabostól. MI szeretjük a rakott cukkinit, a rakott kelt, a rakott karfiolt. Mindegyikbe rizs, a zöldség meg egy kis párolt fűszeres darált hús kell. A fűszer ált. só, bors, oregano, meg egy kis paradicsomszósz. A tejére csinálhatsz besamelt is.
Itt egy link:
Mi szoktunk olyat is csinálni, hogy nyers felkarikázott krumpli rétegesen lerakva nagyon vékonyra szeletelt husival, még finomabb ha elrejtesz benne bacont is,felakrikázott paradicsomot vagy padlizsánt, zöldfűszerek, nagyon kevés bors, tojással elkevert tejszínt öntök rá (ha már eszik ilyesmit), lefóliázva sütöm kb egy órát aztán sajtot reszelek rá és még addig amíg meg nem pirul sütöm.
A hagyományos rizses. darált húsos is tuti, de én sosem a boltban veszem a darált húst, nem is ott daráltatom, hanem itthon ledarálom magam, akkor látom mi van benne és a daráló is tuti rendesen el van mosva!
Nem rakott, de: a csőben sült spagettit imádom. :)
Bár én magam készítem a szószt hozzá, de vehetsz boltit is.
Tepsit margarinozod, zsemlemorzsázod.
Tésztát megfőződ (én nem spagettiből, hanem orsóból, nagykockából, csigából,... szoktam, mert finomabb).
Olajon hagymát párolsz, rádobod a darált húst (0,5 kg), az alapot, vizet, esetleg még fűszereket, sűrített paradicsomot,...
Ha kész, összekevered a tésztát és a szószt.
Felét beleteríted a tepsibe, jó sok reszelt sajtot teszel rá, beleteszed a tészta másik felét.
Tetejére sajt jön, majd a tejfölös cucc (kb. 1,5 nagy tejföl, reszelt sajt, só, 1 tojás, pár csepp olaj, ha túl sűrű, akkor pici víz->elkevered).
Sütőbe vele, és kész. Finomabb, mint a rendes spagetti, és gyors.
Ha kell, leírom a házi szósz receptjét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!