Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valami finom rakott étel...

Valami finom rakott étel receptet szeretnék. Mit készíthetnék, amit az 1évesem is megehet?

Figyelt kérdés
Esetleg linkelve még szuperebb lenne ha van rá mód,köszönöm előre is!
2010. júl. 16. 15:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ja és ismét hozzád szólok 18:22-es kedves válaszoló:a tojás nyers v.fött amit hozzákeversz a tejfölhöz(bocsi a tudatlanságomat)?
2010. júl. 16. 22:52
 12/14 anonim ***** válasza:

18:22-es ismét.

A tojás nyers. :)


A szósz:

Én wokban szoktam, de bármi másban megfelelő. (ne égjen le könnyen, ez a lényeg)


Apróra vágsz 1 nagy (2 kis) fej vöröshagymát.

4-5 evőkanál olajon (olíva, de jó az étolaj is) megdinszteled. 5-6 gerezd (vagy több) fokhagymát szintén apróra vágsz (vagy nyomóval "ölöd meg"), és hozzádobod az eddigiekhez. Megdinszteled, de vigyázz, a víz legyen a kezed ügyében, és ne legyen túl nagy lángon a hagyma, mert a fokhagyma igen hamar megég!

Erre kerül a hús, 3 nagy csipet só, őrölt bors, kis pirospaprika, majd 1-2 teáskanál bazsalikom, oregano, ízlés szerint amit szeretnél (én kakukkfű és petrezselyem hozzáadásával csinálom).

Erre a köv. variációk jöhetnek:

1.) 5-8 szem paradicsom héj nélkül (forró víz után könnyű lehúzni), vagy

2.) házilag eltett üveges paradicsom (nálam addig ez, amíg ki nem fogy a kamrából, de nem mindenki ilyen szerencsés), vagy

2.) konzerv paradicsompüré (Arany Fácán vagy egyéb), vagy

3.) üveges paradicsompüré (ha kifogyott a kamrából a házi, én ilyet szoktam venni).

Pici cukor kerül az egészbe, majd vizet is teszel a cuccosra, hogy "kellemes" állagú legyen. Kóstolás után ízlés szerint rakhatsz még bele bármit (majdnem). Én fokhagymakrémet, ketchupot szoktam, esetleg még sót, fűszereket. Ha enyhén csípőset akarsz, egy kis Erős Pistát, vagy pici chilit is elvisel (én nem szoktam).

Szépen összefőzöd, ha megfőtt a hús, és nem túl híg, akkor jó.

Ennyi. :)

2010. júl. 17. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

Elolvastam, és ezt nem egészen világosan írtam le:

nem kell megvárni, hogy a v.hagyma megdinsztelődjön, belerakhatod szinte közvetlenül a v.hagyma után a fokhagymát.

Én egy időben szoktam összevágni őket, picit hagyom a vöröset egymagában párolódni, utána dobom rá a fokhagymát.

Kicsit hülyén fogalmaztam az előbb, bocs!

2010. júl. 17. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm,remélem sikerül elkészíteni!
2010. júl. 17. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!