Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a vendégeknek?...

Mit főzzek a vendégeknek? Ketten jönnek két felnőtt. Valami finom és viszonylag olcsó ételt szeretnék két fogasost.

Figyelt kérdés

#Főzés sütés étel vendég
2016. dec. 9. 11:11
 1/9 A kérdező kommentje:
Köszi az értelmes választ
2016. dec. 9. 11:37
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk ma rakott karfiol lesz, az olcsó. Mi van otthon? Abból akarnál valamit készíteni, vagy vásárolni fogsz még?
2016. dec. 9. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
49%

Palócleves: ehhez nem kell más, mint egy kis zöldbab + csontos csirke (kismillió recept a net-en)

Jó utána akármilyen gazdagabb tészta-étel, pl. sajtos tészta, vagy éppen túrós-palacsinta. Vagy fánkot, lekváros kiflit sütsz.

De lehet egy-két szelet rántott/sült hús, egyszerű körettel. Vagy rakott krumpli, hasonlók

2016. dec. 9. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Igazabol mindent vennem kell,mert költözés kellős közepén vagyunk. Szoval bármi jöhet. Gomba es zöldbab kivételével.azt az egyik vendég nem eszi
2016. dec. 9. 11:58
 5/9 anonim ***** válasza:
12%
És miért harapófogóval kell kihúzni belőled ezeket az infókat?
2016. dec. 9. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Csili, gulyás, pörkölt körítéssel, töltött káposzta, meg utána pogácsa, palacsinta, vagy hasonló tésztás étel.


Ezek aránylag egyszerüen elkészíthetö ételek, nem kerülnek sokba, elöre el tudod készíteni, és a legtöbb ember szereti.

2016. dec. 9. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

Költözködés kellős közepén biztosan nem csinálnék gondot, hogy egy jó db. szalonnát, kenyeret, nyomnék a segítők kezébe! Nem azon agyalnék, hogy mit is főzzek nekik.


Ha pedig nem azért mennek, hogy segítsenek, akkor maradjanak ott ahol vannak, egy darabig, és ne ilyenkor jusson eszükbe, hogy vendégeskednek.


Főzz ez nagy fazék húsos káposztát körömből, vagy valami olcsó húsból, és amikor oda-érnek megmelegíted. Ennyi!

2016. dec. 9. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
66%

"Palócleves: ehhez nem kell más, mint egy kis zöldbab + csontos csirke"


Elnézést, nem akarom a válaszolót megbántani (különben is jót javasol egyébként), de a palócleves lényege, hogy bárányhúsból készül. A zöldbab is csak másodlagos, bár valóban fontos és helyettesíthetetlen. De a bárány is az. :) Maga az étel Gundel Károly kreációja, aki Mikszáth Kálmán tiszteletére nevezte el palóclevesnek.


Az interneten olvasni sokfélét, hogy Mikszáth kedvence volt, ami nem igaz, van némi időeltolódás Mikszáth és a leves között. Meg hogy marhahúsból készül, ami szintén nem igaz, akár az, hogy csirkéből is készülhet. Én eléggé improvizatíve főzök, de ha egy konkrét személy egy konkrét receptet nevezett el egy konkrét névvel, akkor azt ne változtassuk meg. Illetve változtassuk meg nyugodtan, nem arról van szó, de akkor adjunk neki másik nevet. :)

2016. dec. 9. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Tárkonyos csirkeraguleves,rántott sajt,his,brokkoli lesz,sültburgonya,tartár,desszertnek túrós muffin 😊
2016. dec. 9. 16:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!