Mivel töltsem a tortilla tésztát?
Barmilyen hus, akar maradek csirke, pulyka, daralt, sutve vagy piritva de akar porkolt maradek is.
Lehet snidlinges-tejfolos szosz esetleg tejszines
Szalsza jellegu vagy barmilyen paradicsomos szosz
Bolognai / Milanoi szosz
Csilis bab
Majonez
Barmilyen zoldsegfele - hagym, fokhagyma, paprika, cukkini, gomba, paradicsom, kaposzta, stb
Es sajt :-)
De keress ra a "tortilla toltelekek"-re, biztos talalsz erdekeset
leírnád a tészta receptjét?
én a múltkor tettem bele virslit, rántottát, zöldségeket, ketchupot, meg mustárt... reggelire jó volt. régebben rákrudacskát, salátakeveréket, valamilyen öntetet, főtt tojást... tescoban múltkor vettem valami fűszerkeveréketkurkuma, meg minden nyavalya volt benne, és annak a hátulján volt töltelék tipp. de abba mehet aztán bármi.
Ilyen az én tésztám, ez nem kukoricalisztes, de mi így is imádjuk:
30 darabhoz (ez nagyon sok, fél adagot szoktam csinálni): 1 kg finomliszt, 1 csapott kiskanál sütőpor, 15 dkg Rama (vagy zsír), 1 kiskanál só, 5dl langyos víz
A sót a meleg vízben feloldom, és összegyúrom a hozzávalókat, hogy félkemény tészta legyen.15 perc pihentetés után egy kígyót csinálok belőle, és azt elvágom 30 fele, és golyókat formálok belőle. Egyesével kinyújtom, és a palacsintasütőben zsiradék nélkül megsütöm. Amikor megfordítom, a megsült oldalára sajtot reszelek, így az ráolvad, míg a másik oldal is elkészül. Ja, és a lisztet néha papírtörlővel kitörlöm a palacsintasütőből, hogy ne égjen rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!