A főtt tésztát miért szokták leöblíteni vízzel? És hideggel vagy meleggel kell? Az olajat a főzővízbe vagy a kész tésztára kell tenni?
Azért szokták leöblíteni legtöbben, mert így látták az anyukájuktól. Egyébként az a haszna, hogy a kioldódott keményítőt lemossa, valamint a tésztát lehűti, így nem ragad össze.
Az olajat oda teszed, ahova akarod, van aki a főzővízbe teszi, van aki a tésztára. Én speciel egyáltalán nem teszek rá, mert az olajos tésztától hányni tudnék (bocsi).
Fehér ragacsos réteg csapódik ki főzéskor, azért kell leöblíteni, hogy ne legyen nyálkás.
Én meleg vízzel öblítem, mert a hideg teljesen lehűti, és hideg lesz a készétel (akár köretnek kell, akár pl. túrós csuszához).
Vízbe is teszek olajat, s mikor elkészült akkor is egy picit rá, hogy ne ragadjon.
jól írták, a keményítőt kell leöblíteni róla. én egy tál langyosvízbe szedem szűrőkanállal, abban kézzel átforgatom, majd szűrőbe teszem, hogy lecsöpögjön.
egy nagyon kevés meleg zsírra teszem, átforgatom, így nem ragad össze.
Mindig hideg vízzel öblítem le. Én úgy hallottam, hogy a tészta képes gőzben is tovább főni, ezért kell/javasolt leöblíteni. (Persze ezen is lehet vitatkozni.)
Olajat teszek a főzővízbe, és leszűrés után a tésztára is, de csak egy keveset. Nem szeretem, ha a tészta tocsog az olajban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!