Hogy a csudába lehet leöblíteni a (z egy éves) gyerek haját fürdésnél?
Én mindig a fürdetés legvégén mosom a haját 2 perc alatt, azt is végigvisítja.
Én hanyatt döntöm a nem túl magas vízben, a karomban tartom, a másikkal vizezem, mosom és öblítem.
Heti 1x mosunk a 13 hós fiamnak, nincs dús haja, elég ennyiszer.
hasonló cipőben járunk. nem dönti hátra a fejét, nem tudom hanyatt fektetni, üvölt, menekül, visít :(
teljesen reménytelen, már én is fel akartam tenni ezt a kérdést...
Az én kislányom másfél éves,rengeteg haja van.Ő is hagyja megmosni,de leöblíteni nem hagyta.Na nekem 2 taktika vált be:1 vettünk homokozó készletet,amivel a vízben játszik.és szép lassan ,játékosan a kis vödörrel öblögetjük a haját.De először megmutattam neki a saját hajamon (együtt fürdünk) hogy mit is csinálok a vödörrel.Azután a kis vállát locsoltam le vele,hátát,és megkértem,hogy hajtsa hátra a fejét.Ja,mi odakészítünk mindig bátorításként egy törölközőt,és tudja hogy ha véletlenül a szemébe megy,gyorsan letöröljük.
2:.ha ez a módszer nem válik be,(nekünk se szokott mindig) akkor a combomra fektetem hanyatt (ez is együtt fürödve) és mialatt gyors leöblítem,előveszem legkreatívabb énemet,és énekelek neki,mondókázunk közben.Most a kedvence,hogy az arcomon mi hol van,így öblítés közben ő elmutogatja anya orrát,száját,stb.
Remélem valamelyik ötlet beválik.
En egy olyan doboz szeruseget hasznalok aminek van egy melyedes az elejen es ide befer a homloka. :) Bocsi nem tudom a nevet mert nem Magyarorszagon elunk de belinkelem es bababoltban biztosan talalsz, ha gondolod (en egyebkent tescoba vettem a babas cuccoknal):
Az en kisfiam 1 eves es mivel most tanul egyedul enni sajnos a hajmosas egyre gyakoribb mert valami fozeleket tuti beleken a hajaba. :) Mikor meglatja a hajmoso kelleket akkor persze mar tudja, hogy obliteni fogok es neki sem tetszik de legalabb egy oblites es vege, neha ketto. Megemelem az allat, hatradontom a fejet picit es egy mozdulattal kesz. Mire sirna mar vege. Letepni nem tudja mert nem kell a fejere ileszteni hanem te fogod. Viszont elotte hatul jol le kell obliteni a hajat ami ugye nem gond mert amig jatszik hatul lemosom es a fule korul is ezzel meg leoblintem elol es a tetejet. Nallunk nagyon bevallt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!