Ravioli tésztát milyen szósszal szokták enni? Azt hogy kell elkészíteni?
Én félkész Raviolit szoktam venni, és ha már ott állok a pult előtt, akkor veszek hozzá sajtszósz alapot is, amit csak fel kell főzni tejjel.
De ha főzőcskézni akarsz akkor csinálhatsz besamelt, belereszelt sajttal, vagy valami paradicsomos mártást.
Én kétszer csináltam, de amíg nem veszek tésztanyújtó gépet, többet soha, mert nagyon kemény tésztából kell készíteni és a kezem gallyra ment mire hajszálvékonyra kinyújtottam, a recept szerint csak tojás, liszt, só és kis olaj kell a tésztájához.
Mártást paradicsomosat csináltam hozzá, Vettem a piacon 1 kg érett, puha, szabadföldi paradicsomot (még kapni), feldarboltam és rádobtam olajban dinsztelt hagymára, adtam hozzá oreganot, bazsalikomot, sót és kis cukrot, amikor a paradicsom szétfőtt, átpaszíroztam és tettem hozzá ketchupot, sűrűre lefőztem és ezzel öntöttem nyakon a kifőtt raviolit, amit előzőleg sajtkrémmel töltöttem meg. Többféle reszelt sajt, trappista, füstölt és parmezán keverékével.
Készítettem már sajtmártással is, amit az alábbiak szerint csináltam:
Olajon megdinszteltem 2-3 gerezd apróba szelt fokhagymát, sőztam, borsoztam, adtam hozzá oreganot és bazsalikomot, felöntöttem tejszinnel, amibe reszelt sajtot tettem, szintén 3 félét, trapista-füstölt és parmezánt, takaréklángon felolvasztottam a tejszinben a sajtokat. Ezzel öntöttem nyakon a raviolit, majd még ment rá kis reszelt sajt és friss bazsalikom levélkék.
Van egy harmadik mártásom is, amit tortellinihez szoktam csinálni, de szerintem jó raviolihoz is.
3 fej hagymát olajon megdinsztelni, majd megszórni 1 mk pirospaprikával, kis bio vegetával, 1 kk szárított gyömbérrel, hozzáadni 1 doboz tejfölt és annyi ketchupot, hogy szép piros színe legyen, kicsit összeforralni, sózni.
Ráönteni a raviolira és sütőben vagy mikróban jól átmelegíteni.
Ha nincs időm, akkor olvasztok vajat (vagy olajat teszek a serpenyőbe), és megfonnyasztok benne egy jó marék zsályát vagy friss bazsalikomot. Ha megfonnyadt, akkor beleteszem a raviolit vagy tortellinit, átforgatom benne, és tálalom. A tetejére sajtot (parmezánt) szórok.
Így is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!