Gesztenye sütés-mit csináltam rosszul?
Mi soha nem szoktuk sem előfőzni, sem beáztatni. Simán bevagdosva megy a sütőbe. Azt meg nem mondom meddig sütjük, addig amíg jó nem lesz.
Aztán egy konyharuhával kibélelt tálba öntjük azonmód forrón, kevés vízzel bespricceljük, és konyharuhával lefedve pihentetjük. Ilyenkor a gőztől kisit felpuhul a héja, de azért nem nagyon.
Előáztatásnál vagy előfőzésnél nagyon nem mindegy az idő, és nagyon nehéz eltalálni. Függ a fajtától, a mérettől, milyen régen szedték, mennyire száraz helyen tárolták, stb. Mi ezért nem is szoktunk ilyennel bajlódni, mert könnyen túllő az ember a célon, és akkor az van, ahogy te is jártál.
Ha még mindig aktuális, akkor nyugodtan próbáld meg visszatenni, veszteni nem vesztesz vele. De teljesen kipergős már akkor sem lesz.
Van, aki simán hideg vízben áztatja, mások leforrázzák, és abban áztatják, megint mások elő is főzik pár percet. De nekünk egyik sem vált be, ezért megy rögtön a sütőbe. A kukacosat így nem lehet előre kiválogatni, ez igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!