Mézeskalácsot szoktak csinálni év közben is? Nem fura kicsit? 1 adagot csináltam karácsonyra, de annyira finom volt. Nem lett tökéletes, gondoltam jövő karácsonyig kitapasztalom, hogy érdemesebb sütni. És mivel kell díszíteni?
Figyelt kérdés
Köszönöm a választ!2013. dec. 29. 09:56
1/6 anonim 



válasza:





Húsvétkor is szokás, de tulajdonképpen akkor csinálsz, amikor jól esik. :)
2/6 anonim 



válasza:





Szoktam csinálni évközben. Dísziteni pedig ,dekor tollal ,vagy glazurral szoktam.
3/6 A kérdező kommentje:
köszi :) Az hogy készül? Ugye az az a finom fehér réteg a tetején? :) Valami olyan rémlik ( elveszítettem a a receptet), hogy tojás, cukor, citromlé? Csak az arányokat nem tudom...
2013. dec. 29. 10:06
4/6 anonim 



válasza:





glazúr/cukormáz:
kb 20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 csepp ecet vagy citromlé
A tojás fehérjét egy fém keverőtálban habbá verjük, majd vízgőz fölé helyezzük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a porcukrot és az 1 csepp ecetet vagy citromlevet.
(az ecettől/citromtól szép fehér, és fényes cukormázat kapunk)
Addig keverjük, amíg díszítésre alkalmas sűrűségű cukormázat kapunk.
Ekkor levesszük a vízgőzről és nylon zacskóba töltjük, melynek a csücskét kivágjuk.
Fontos hogy a porcukrot szitáld át, mert ha csomós marad, nem jön ki szépen a zacskóból díszítés közben.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
Zacsi helyett már beszereztem egy fecskendőt... :D
2013. dec. 29. 14:59
6/6 A kérdező kommentje:
mindenkinek ment a zöld mancs :)
2013. dec. 29. 15:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!