Jövő hétvégén vendégeink lesznek, nem vagyok profi a konyhában, valami finom, egyszerűen elkészíthető menüket írnátok nekem?
Anyósék lesznek a vendégek :-) Írnátok nekem ötleteket, hogy mi legyen a leves, mellé a második, és valami egyszerű sütiben is tudnátok segíteni? Nehézségem az, hogy két kicsi mellett nincsen túl sok időm, gyorsnak kell majd lennem.
Előre is köszönöm aki válaszol!
- Húsleves borsóval, cérnametélttel vagy csigatésztával
- Tejfölös csirkepörkölt nokedlivel, ubi-salátával
- Cserkemájjal töltött rántott-szelet majonézes krumplisalátával
- Végy torta-karikát, töltsd be valami krémmel, vagy egyszerűen csinálj pudingot és díszítsd gyümölccsel.
A pörköltet megfőzheted előző nap, a rántott szelet panírozhatod előző nap, és a tortát is betöltheted előző este. Így a vendégség napján már sokkal kevesebb munkád lesz.
A töltött-húshoz:
A húst kivered, besózod. A csirkemájat tedd tésztaszűrőbe, és egy pár percre (amíg a vérét elfövi) tarts bele lobogó sós vízbe.
A hússzeletek egyik oldalát kend meg mustárral, az egyik felébe tégy egy szem májat, a másik felét borítsd rá. Tűzd össze és panírozd be.
szia én Zöldség levest és ezt készítettem mikor anyósék jöttek vendégségbe és nagyon ízlet nekik nem maradt egy morzsa sem :)
Zöldségleves
Sült csirkemály bacon-nel letakarva:
A májat előző este fokhagymás tejbe raktad a hűtőbe. 2-3 evőkanál kacsazsírt raksz a tepsibe. Kicsit megolvasztod a zsírt, hogy follyon és elterüljön mindenhol az edényben (én be szoktam rakni a sütőbe, amíg előmelegítem azt). Rendesen lecsöpögteted a májat (+ átszoktam rajtuk menni gyorsan szalvétával is) és a tepsibe helyezed. Megszórod bátran majorannával. Letakarva berakod a sütőbe. Mikor a máj már teljesen átfőtt, kiveszed a sütőből megfordítod őket. Megszórod ezt az oldalát is majorannával, majd teljesen befeded a vékonyra szeletelt bacon-szalonnával (ne hagyj kilógó részeket, mert a szalonna úgy is össze fog menni). Készre sütöd. Gyors és nem kell vele szórakozni. 2*5perc munka van vele + este, mikor berakod a tejbe a májat és a fokhagymát. Ebből az ételből az is kétszer szedett eddig, aki nem volt nagy rajongója a májas ételeknek azelőtt. Ha friss és szép csirkemájat veszel, akkor tuti a siker.
Köretnek bármit (rízs/krumpli) és savanyúságnak a céklát ajánlom.
Desszertnek a melegre és a két kicsi miatti időszűkre való tekintettel pudingot ajánlok. Gyorsan reggel megcsinálod, pohárba öntöd és mehet be a hűtőbe. Mikor ottvannak az anyósék akkor van aki a kicsikkel foglakozzon, így frissen szeletelhetsz rá gyümölcsöt + van időd igazi tejszínhabot csinálni (nem pedig a flakonos izét rányomni :)
Jóétvágyat!
én ilyenkor minidg ezt csinálom
húsleves-cérnametélttel, főtt hús, főtt zöldségek-mindenki szt szed bele amit szeret(csmell, pulykacomb, kacsamell, gomba, répa, fehérrépa, kelkáposzta, karalábé, zeller, végül díszítésnek petrezselyem)
tepsis egytál-ebben van csirkemell, töltött csirkecomb, töltött gomba, sült gomba, majd a tetejére reszelt sajt, és én szoktam még sült ananász, alma és répadarabokat tenni s tetejére mert finom és mutatós
majd köretnek rizs-maradék zöldségekből ami a levesből maradt belekeverem, hagymástört krumpli, petrezselymes krumpli, savanyúság, franciasaláta,
sütinek almás-fahéjas piskóta, puding-babapiskótát egy tálba teszek-beáztatom rumba, majd rá vanilia puding megint babapiskóta rá főzött kávé majd csokipuding behűtöm végül tejszínhab és reszelt csoki
sósnak perec és sajtos, szezámos rudak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!