Mit főzöl holnap? Könnyen elkészíthető, finom ételeket írtok nekem?
Azt is szívesen fogadom ha leírod ma mit főztél vagy milyen ételeket szeretsz:)
A válaszokat előre is köszönöm :D
A zöld kéz mindenkinek megy!
Én ma pulykaszárny levest főztem jó sok zöldséggel és grízgaluskával, utána túrógombócot.
Tegnap babfőzelék volt.
Ma sült krumpli tükörtojással.
Holnap vadas-mártás, főtt tésztával.
Hétvégére pattiszont rántok, petrezselymes krumplival, ubi salátával.
De az is lehet, hogy kiveszem a kakas-combot a fagyóból, akkor azt lesz sütve.
Gondolkodom rakott krumplin is, de jó lenne már egy csirke-csontosból készített rizseshús is.
Paprikás krumpli volt, meg gyümölcsleves.
Holnap valszeg túrós-sajtos-tejfölös tészta
Ami egyszerű:
- paprikás/rakott/rántott krumpli
- tejberizs/gríz, rizskoch
- bmilyen tészta feltéttel
- lecsó rizzsel, rizses hús
- bmilyen pöri krumplival, tésztával
- főzelékek
- rakott dolgok
én ma gulyáslevest csináltam, majd fahéjas joghrutos-cukros túrógombócot
holnap zellerkrémleves, zöldséges rizs, rántott cukkini, töltött cukkini kolbásszal, szalonnával, uborkasalátával
de amik egyszerűen megvannak
tojásleves, gyümölcsleves, paradicsomleves, zöldséglevesek, krémlevesek
főzelékek(főleg paraj, sóska, tök, káposzta) sült virslivel, főtt tojással, rántott husival
rántott ételek(gomba, hús, hagyma, cukkni, karfiol, máj, párizsi, sajt, stb) rizzsel/krumplival
paradicsomos káposztafőzelék fasírttal
pörköltek, rizzsel/tarhonyával
tojásos nokedli
édes(mákos/diós, túrós stb) és zöldséges, husos tészták(káposztás, krumplis, akármilyen zöldség, sajtos-tejfölös, paradicsomszószos, huos stb)
lecsó
tejberizs, mákosguba, palacsinta, rizskoch, nudli, gombócok
sült husok, halak
rakott krumpli, paprikás krumpli savanyúval
én most a "corndog" nevű kaját próbálom ki
ha kell a recept tessék:
7 dkg liszt+1 ek
7 dkg kukoricaliszt
4 g(bő fél tasak) szárított élesztő
1 db tojás
1 dl tej
csipet cukor
só (ízlés szerint)
4 db virsli
4 db pálcika nyárs
meg sok olaj kell hogy kisüssük
A langyos tejet elkeverjük egy csipet cukorral, a szobahőmérsékletű tojással, és az élesztővel.
A liszteket elegyítjük, majd a tejes keverékkel összekeverjük, sóval ízesítjük, és egy magas falú pohárba töltjük.
Virsliket lisztben meghempergetjük, nyársra húzzuk.
Az olajat felforrosítjuk (bő olajban kell sütni!), majd a virslinyársakat a masszába mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük, és pár perc alatt megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!