Még sosem főztem, de most egy hónapig nekem kell főznöm a családra. Milyen könnyen elkészíthető és finom ételek vannak? Recepttel együtt, ha lehet.
tejberizs:)googlézz rá
és van egy SAJÁT receptem,az én családom imádja.
spagetti tésztát sós vízben kifőzöd.
előveszel egy serpenyőt,amiben megpíritasz hagymát,aztán mehet rá összevágott csirkemellsonka,valami szalámi,ami pl gépsonka,vagy virsli,vagy szalona,de lehet 2-3 fajta is egyszerre:) aztán pirítod tovább majd hozzáadsz tejfölt,aztán majonéz,mustár,só bors,esetleg kicsi főzőtejszin,de nem muszáj...rá a tésztára és tetejére esetleg reszelt sajt..nagyon finom.
mindent ízlés szerint,én magamnak fél tejfölt szoktam,de ha mindeki eszik 1,és fél vagy akár 2 tejföl is,,mustár majonéz is ízlés szerint:)
egyszerű gyors és fincsi,remélem megcsinálod,ha igen írd majd meg ide hogy ízlett.
Szia!
Sajtos tészta
Spagetti tésztát sós forró vízben kifőzöd. Majd miután kész hideg vízzel lehűtöd, és egy kis olajjal összekevered. (hogy ne tapadjon össze). Ízlés szerint tejföllel, sóval és sajttal kínálod.
Krumpli főzelék, fasírozottal:
Hozzávalók a krumpli főzelékhez:
6-8 szem krumpli (attól függ, hányan vagytok, és mekkora a krumpli
1 babérlevél
Só
Pirospaprika
liszt
tej, vagy víz
Elkészítés:
A krumplit megpucolod, és sós vízben felteszed főni a babérlevéllel együtt. Mikor a krumpli már majdnem megpuhult habarást készítesz a következő módon. Egy 2dc poharat körülbelül félig raksz, lisztel, egy kis pirospaprikával (a szín miatt, de ha ki is maradhat belőle) majd vízzel vagy tejjel csomómentesre kevered. Ezt hozzákevered a megfőtt krumplihoz. Addig forralod ameddig be nem sűrűsödik.
Hozzávalók a fasírozotthoz:
1 fej hagyma
Só
Bors
Pirospaprika
Darált hús
1-2 db. Tojás
Zsemlemorzsa
Olaj
Elkészítés:
A darált húst tojással, sóval, borssal és pirospaprikával összedolgozod.
A kész masszát gombócokká formálod, és zsemlemorzsába forgatod. Ezután forró olajban kisütöd.
Jó étvágyat! :)
18L
Jobb lenne, ha vennél egy szakácskönyvet :
HORVÁTH ILONA : SZAKÁCSKÖNYV (1530 Ft)
Ez egy remek szakácskönyv, nagyon jól leírja a főzés alapfogásait is, ebből könnyen megtanulhatsz főzni!
Itt hiába írnak neked recepteket, ha nem ismered a legalapvetőbb fogásokat (rántás, habarás, pirítás, honnan ismered meg a friss zöldséget, halat, húst, stb.)...
remélem legalább bevásároltak hozzá, és az nem a Te gondod...
mérd fel, milyen alaapanyagok vannak és annak megfelelően állíts össze heti menüt.ha valami hiányzik, még menet közben pótolni lehet.
nyár van, adva van sok zöldféleség főzeléknek. ezek tükörtojással, sült virslivel, bundáskenyérrel finomak.
töltött paprika. a darált-rizses húsból eltehetsz töltött karalábénak, rakott kelnek, rakott zöldbabnak is.
a darált húst is eloszthatod, ha fasírtnak készíted egyszer Steafániának (tojás van a közepében és egyben sütve) egyszer- kétszer pogácsának. mert az is jó egyszer
krumplival egyszer főzelékkel.
gyömölcslevesek, krémlevesek, könnyű ragulevesek is szamításba jöhetnek.
tészták minden mennyiségben, husos vagy zöldséges változatban vagy édesen.
a rizst is sokféleképpen tudod használni, köret vagy rizsfelfújt.
lángost és pizzát készíteni sem nagy ördöngösség.
csak tippeket adtam, de , ha valami konkrét recept kell szívessen írok.
de minden fent van a neten is, bár ezerféleképpen.
de majd rátalálsz a saját stílusodra.
sok sikert.( egy kezdőknek való szakácskönyv sem ártana:)
nagyon sok ilyen oldal van de könnyebbek a főzelékek, krémlevesek, gyümölcsleves, zöldséglevesek, pörköltek, sült husok, halak, rántotta, tükörtojás, tészták lehet sós-paradicsomos, bolognao, sajtos-tejszínes stb és édes is-diós, mákos, grízes, túrós stb
tejberizs, gríz, mákosguba, szilvás-túrógombóc, gofri, kekszek, sós rudak, palacsinta, pite-piskóták, leveles tészták töltve, rizs, krumpli, paprikáskrumpli, rakott krumpli, lecsó, fasírtok, töltött-rakott zöldségek, rántott karfiol, cukkini, husok, máj
zöldborsó, gombapörkölt
A Horváth Ilonából most jelent meg egy sorozat, kisebb füzetszerű könyvekben külön összeszedve az egytálételek, tésztafélék, zöldségfélék, mikrós kaják stb.
Jó lenne, ha az eredeti, vastag könyvet tudnád megvenni, mert abban vannak az alapok leírva, és szerintem a fenti, újabb kiadás is alapvetően abból lett összeollózva.
Ha nem sikerül megvenned, vagy valamit nem tudsz, nyugodtan kérdezz, válaszolunk.
sokkal jobb, ha a kezedügyében van egy segítő könyv, min, ha a netre hagyatkoznál csak.
senki sem klaviatúrával és monitorral kezdett megtanulni főzni....
jó, ha van de egy jó szakácskönyv nélkülözhetetlen.
ha már az alapokkal nagyjából tisztában vagy, lehet a világhálón újabb és újabb tapasztalatokat szerezni.
de az alapok fontosak. jó gáz, jó hűtő, jó alapanyagok
és neki lehet vágni.
sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!