Úgy sütnék valamilyen igazán finom sósat, ami puha és nem fojtós; valami érdekes, kipróbált receptje van valakinek?
Ez nagyon finom, nálunk ez a sláger, én kétszer szoktam sajttal megszórni és feltekerni, akkor még lágyabb és finomabb, de 10 dkg sajt nem elég hozzá, és jó ha füstölt sajttal kevered a trapistát,
nem tudom mire gondoltál :de nekem ez a kedvencem csirkemájas táska. Ezt tésztát akár 1éjszákát is hagyhatod a hütőben : de ez tészta bármivel megtöltheted : szoktam bele tejszínes sajt kockát tenni / medve sajtot kockára vágom erre teszek virslit : a sajt alá tehetsz pizzakrémet : vagy amivel még finom apróra vágott bacon aszalt paradicsom sajt . A tésztát olyan formára nyújthatod ami neked tetszik . A csirkemájast ,szoktam pogácsa formára a többit kifilinek csinálom .
Tészta:
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
2 csapott evőkanál porcukor,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
20 dkg füstölt sajt (Karaván),
1 tojás, + 1 db, amit a sütés előtt kell a tetejére kenni,
A sajtot le kell reszelni. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Az összes összetevőt összekeverve (1 tojást, a reszelt sajtot, és az élesztőt is) lágy tésztát készítünk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, ahol kétszeresére dagad.
Csirkemájas töltelék : Kevés zsiradékon vöröshagymát piritok ,ha ez félig megpirult akkor teszek rá összezuzott fokhagymát ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát ,és petrezslymet teszek rá : evvel is piritom kicsit ,majd csíkorra vágott májat rádobom ,jól összepiritom : amkior máj már nem nyers kevés só ,bors ,és majorannával füszerezem : Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott fött tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot : Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó: Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira ,hogy itt ott maradjon olyan máj darab ami harapható .
Ezt imadni fogod! Sajtos- turos pogi!
Hozzavalok:
25 dkg Rama
25 dkg liszt
25 dkg turo (az a fajta,amelyik nem kremes,hanem darabosabb)
1 tojas
So
Fustolt sajt,trappista sajt reszelve
A lisztet,vajat,turot es egy rendes teaskanal sot alaposan gyurj ossze. Nyujtsd ki,de ne tul vekonyra,mert nem fog emelkedni sutes kozben!
Kend meg a felvert tojassal es szord meg boven reszelt sajttal,en a fustoltet ajanlom,de barmilyen fajta jo.
180 fokon,vajazott- lisztezett tepsiben tedd a sutobe,amig a sajt szepen ra nem pirul.
Ha marad,akkor frissentarto foliaval fedd le,masnapra atpuhul es szaftosabb lesz,a turo miatt.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!