Ugye hogy nem rétesliszt kell hozzá? A " leg ütősebb"de finom és puha mézeskalácsreceptet keresem.
9 evőkanál kristálycukor
2 egész tojás + 2 tojás sárgája
1 mokkáskanál fahéj
7 dkg zsír
7 dkg vaj
2 kanál tejföl
9 evőkanál méz
fél evőkanál szódabikarbóna
60 dkg liszt
Elkészítés:
A cukrot, a tojásokat, a fahéjat, a zsírt, a vajat és a tejfölt egy tálban összekavarom. A szódabikarbónát a mézzel felforralom, majd a masszához öntöm, és belerakom a lisztet, összedolgozom. Pár órára hűtőbe teszem, akkor könnyebb vele dolgozni, de volt már, hogy idő hiányában azonnal nyújtottam és sütöttem.
Nagyon pici lisztet szoktam szórni a nyújtódeszkára, mielőtt kinyújtom, nem igényli a tészta, de én parás vagyok, tehát lisztezek. Félujjnyira nyújtom, kiszaggatom.
Előmelegített sütőben, kb. 160-180 fokon pár perc alatt világosra sütöm, ne barnuljon meg nagyon, mert akkor nem marad puha.
Különféle alakzatokat szoktunk kiszaggatni, amit pedig a fenyőfára szeretnénk tenni, abba hurkapálcikával szúrunk egy lyukat, hogy később át tudjuk rajta fűzni a cérnát. Díszítéshez 1 tojásfehérjét szoktam elkeverni annyi porcukorral, hogy folyós, szép fehér masszát kapjak. Pár óra alatt megszárad. :))
Nekem ez nagyon bevált, eddig mindig fűszerkeverékkel sütöttem más receptek alapján, de nemrég rátaláltam erre, és meg is sütöttem, már el is fogyott, egyszerű, de nagyszerű. Ne süsd túl és puha lesz.
Lehet már elkéstem a válasszal, de ha még sütsz a közeljövőben mézeset, próbáld ki, nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!