5 napja vettem gombát, hűtőben tároltam, nyersen. Ma is csináltam belőle kaját, lehet tőle bajom?
Amikor pucoltam a héjától, kemény volt. Azt olvastam, ha a lemezei még nem feketések, akkor is jó. Elég szürkés volt. Aggódós vagyok, és jobbnak láttam megkérdezni. De finom volt, annyi biztos :)
Köszi a válaszod!
Néhány óra, és kiderül. :)
De nem hinném, hogy bajod lenne tőle.
Nem lesz semmi bajod!
Nekünk zöldségesünk van. Ha nem termelőtől veszed a gombát akkor azt alapból napokig hűtőházban tárolják, és úgy kerül a polcokra.
Én rengeteg olyan gombát eszek ami már nem piacképes. Mivel amit nem vesznek meg, egy idő után már nem is lehet eladni a kinézete miatt, hogy ne menjen kárba mi elkészítjük és megesszük.
Még nem volt bajom tőle, de azt nem tagadom hogy a friss az sokkal finomabb!!! :)
a gomba nem zöldség de mégcsak nem is növény
biológia 6.osztály :D
off vége
kérdezőnek: ha nem plöttyedt nagyon,vagy nyálkás,büdös,akkor semmi baja.
Szívből örülünk kedves utolsó, hogy sikerült kijárnod 6 osztályt.A kommented nélkül valamennyien hülyén haltunk volna meg.Amúgy az érzékszerveinkről is tanítottak bennünket, tehát a látás, szaglás, tapintás nyilvánvalóan nem okozhat problémát...
De feltételezem Te sem a cipőboltban veszed a gombát, hanem a zöldségesnél, vagy zöldségpiacon termelőtöl.
Offnak vége:))
A kérdezőnek: simán elfogyasztjuk az 5 nappal ezelőtt vásárolt, hűtőben tartott gombát.
Köszönöm, mert az egyetlen fórum ahol találtam ilyesmit, ott egy "gombász" (a neten mondjuk bárki mondhatja magáról) azt írta, hogy max 2-3 nap, ha bolti, akkor is kb ennyi. Ha jól emlékszem.
De remélem akkor akinek szintúgy ez a problémája, most már itt megtalálja a választ. És persze nem lett semmi bajom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!