Kisfiamnak a születésnapjára sütnék tortát, de mág soha nem csináltam. Tudnátok ajánlani könnyen elkészíthető de finom receptet?
csinálsz piskótát,olyat és akkorát amekkorát gondolsz.
és csinálsz bele pl ilyen krémet: 1 cs. vaniliás pudingot,és amikor már csak langyos,akkor keversz hozzá 3 dl felvert tejszínt (ha növényi tejszínt használsz akkor abba se cukor se habfixáló nem kell)
vagy: a pudingba ha kihűlt belereszelsz fél cs. gesztenyét,majd ehhez a felvert tejszínt-és ez is isteni finom!
főzőtt csoki krém: 2 dl tejszínt 50 dk cukorral főzzük,és 1 percig forraljuk,majd tűzről levesszük is 1 kocka rámát bele rakni,majd még bele rakni: 1 tábla étcsokit (tortabevonót) és 8 dkg kakaóport. ha kihült vagy már csak langyos akkor még 1 kocka rámát belekverni robotgép segítségével.
az elején a krém folyékonynak tűnik,de ez sűrűsödik majd.
ha a meggyet szeretitek,akkor lehet úgy variálni,hogy egy réteg csokikrémre raksz meggyet és ezt befeded még egy réteg krémmel.
szia!
Nem tudom milyen tortát szeretnél készíteni.De ez nagyon könnyű valamelyiknap olvastam egy másik kérdésnél.
(mondjuk én gesztenye helyett mással készítem,mert azt nem igazán szeretjük.)
ha félsz, hogy a piskóta összeesik, akkor önts a tepsibe sima keverős-poharas muffinreceptet pl.
kicsit megemelkedik majd a teteje (de ha a beleöntött masszát megrázogatod, hogy tapadjon a sötőforma, tepsi széléhez, akkor kevésbé), de azt levághatod egyenesre. már a tésztába tehetsz gyümölcsöket, csokidarabokat. aztán rákensz valamit a fentebb említettek közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!