15 tojásból készítek sárgatúrót. Könnyű elkészíteni? Nagyon régen nem csináltam már.
Hozzávalók 4 fő részére:
1 l tej
10 dkg cukor
10 tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A tojásokat törd fel egy tálba, és szórd bele a cukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverd, míg habos nem lesz. A tejet forrald fel a csipetnyi sóval, és folytonos keverés közben, kis lángon add hozzá a cukros-tojásos masszát. Akkor jó, amikor teljesen összeáll az egész túrószerűvé.
Egy vászonkendőbe tekerd bele az elkészült édességet, jól kösd meg, és lógasd fel egy olyan helye, ahol alá tudsz tenni egy fazekat, ugyanis a savó ki fog folyni belőle. Hagyd ott néhány órára, majd tedd hűtőbe. Húsvéthétfőn a sonka mellé tálald.
Jó lesz!
Amugy megkóstolnám még sosem ettem ilyet :)
Jó lesz, nincs különösebb jelentősége.
Több lesz a "túró" kevesebb a lé.
Én is 10/1-el szoktam csinálni, mert a levet még jobban szeretem, mint a túrót.
Jól behűtve... :)
A tojást ne verd habosra. Csak keverd el a sárgáját a fehérjével.
Nem kell bele levegő, csak nehezebben tömörödik.
Sőt, még tökéletes egyneműre sem kell keverni, úgy egy kicsit márványosra dermed, lesznek benne sárgább, fehérebb részek.
Ha beleteszed a tojást a meleg tejbe, a lábas alját kevergesd, hogy ne ragadjon oda.
A tetejét, a tojást ne nagyon keverd, inkább csak összefelé terelgesd a tojást.
És ha a nagyja lé kicsöpögött a konyharuhán keresztül, akkor kösd viszonylag szorosra.
17:50!
A leve madártej szerű. :)
A túró meg .. kb mint egy nagyon sűrű vágható puding, csak jobb. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!