Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 15 tojásból készítek sárgatúró...

Mackó3 kérdése:

15 tojásból készítek sárgatúrót. Könnyű elkészíteni? Nagyon régen nem csináltam már.

Figyelt kérdés
2013. márc. 27. 16:04
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

Hozzávalók 4 fő részére:


1 l tej

10 dkg cukor

10 tojás

1 csomag vaníliás cukor

csipetnyi só

Elkészítés ideje:


40 perc.


Elkészítés menete:


A tojásokat törd fel egy tálba, és szórd bele a cukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverd, míg habos nem lesz. A tejet forrald fel a csipetnyi sóval, és folytonos keverés közben, kis lángon add hozzá a cukros-tojásos masszát. Akkor jó, amikor teljesen összeáll az egész túrószerűvé.


Egy vászonkendőbe tekerd bele az elkészült édességet, jól kösd meg, és lógasd fel egy olyan helye, ahol alá tudsz tenni egy fazekat, ugyanis a savó ki fog folyni belőle. Hagyd ott néhány órára, majd tedd hűtőbe. Húsvéthétfőn a sonka mellé tálald.

2013. márc. 27. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
több tojásból még több hozzávaló ! :)
2013. márc. 27. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
ez mind jól hangzik és könnyűnek is tűnik,de a nagyi receptesfüzetében 15 tojci van írva 1l tejcihez...de mindenhol 10/1l olvasok ahogy az első kommentelő is írta...
2013. márc. 27. 16:33
 4/6 A kérdező kommentje:
és persze mi régen mindig 30-ból csináltuk...ez csak a féladagos leírás, ha megcsinálom 15-ből akkor is jó lesz szerintetek?
2013. márc. 27. 16:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Jó lesz!

Amugy megkóstolnám még sosem ettem ilyet :)

2013. márc. 27. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Jó lesz, nincs különösebb jelentősége.

Több lesz a "túró" kevesebb a lé.

Én is 10/1-el szoktam csinálni, mert a levet még jobban szeretem, mint a túrót.

Jól behűtve... :)


A tojást ne verd habosra. Csak keverd el a sárgáját a fehérjével.

Nem kell bele levegő, csak nehezebben tömörödik.

Sőt, még tökéletes egyneműre sem kell keverni, úgy egy kicsit márványosra dermed, lesznek benne sárgább, fehérebb részek.

Ha beleteszed a tojást a meleg tejbe, a lábas alját kevergesd, hogy ne ragadjon oda.

A tetejét, a tojást ne nagyon keverd, inkább csak összefelé terelgesd a tojást.

És ha a nagyja lé kicsöpögött a konyharuhán keresztül, akkor kösd viszonylag szorosra.


17:50!

A leve madártej szerű. :)

A túró meg .. kb mint egy nagyon sűrű vágható puding, csak jobb. :D

2013. márc. 27. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!