Rakott ételeket, amiben van husi + zöldség hogyan kell elkészíteni?
Figyelt kérdés
Van itthon sok zöldségem és darált husim, mindenki azt ajánlja, hogy csináljak belőle sütőben "rakott" ételeket. Ezeket hogyan kell elkészíteni?2013. márc. 24. 19:18
1/3 anonim válasza:
A zöldségeket sóval, fűszerekkel megpárolod. A húst szintén.
Én paprikásan szoktam elkészíteni.
Egy edényt kicsit kizsírozol, beleteszel egy sor zöldséget, húst, zöldséget. A tetejére házi tejfölt vagy főzőtejszínt teszel A bolti tejföl nem jó, mert csak összeáll a tetején.
Közeped hőfokon addig sütöd a sütőben, amíg a teteje megpirul.
Én szoktam közé megfőtt rizst is tenni. Így kiadósabb.
2/3 anonim válasza:
Én úgy csinálom, hogy 1 fej hagymát üvegesre pirítok, hozzádobok 4-5 gerezd fokhagymát, egy picit pirítom,majd pirospaprikával megszórom fölengedem pici vízzel . Kb 1 deci, mehet bele a darált husi, addig kevergetem benne, míg szét nem jön teljesen. Befűszerezem,só-bors-pici delikát. Ha szétjött a husi rászórok 4-5 marék mosott rizst, és felöntöm vízzel. Mikor már majdnem kész a rizs(figyelni kell, hogy a vízet pótold ha szükséges) lefedem, hogy az összes szaftot felszívja a rizs. Ez a "tölteléke" a rakott dolgoknak. Innentől kezdve már mindeggy, hogy karfiol, brokkoli, kelkáposzta, vegyes zöldség stb... Ezt lerétegezed, nyakon öntöd a tetejét bőven tejföllel, majd egy kis reszeltsajt ,és összesütöd...
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2013. márc. 28. 09:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!