Horganyzott lemezen szabad grillezni?
Figyelt kérdés
A krómtartalmú rozsdamentes acél, vagy egy rozsdás boronatárcsa miért egészségesebb grillezéshez, mint a cinkkel bevont?2016. nov. 6. 15:32
2/4 A kérdező kommentje:
A címben szereplő kérdésre kérdezed, vagy a magyarázatban levőre?
Vasanyagos ismerősöm mondta, hogy ne vigyek horganyzott lemezt tárcsás sütésre, mert a horgany mérgező. Én meg csak azon gondolkodtam el, hogy a konzervdobozok belsejét ónnal vonják be, de nem hal bele senki, a rozsdamentes acél krómot tartalmaz, amire sok ember allergiás, mégis ilyen edényekben főznek, a cink a szervezet számára pedig fontos nyomelem, és mégis az a mérgező. Vagy a horganyzás tartalmaz mást is?
2016. nov. 6. 16:13
3/4 anonim válasza:
Kissé kevered a fogalmakat: horgany-on-cink-(cin)
Egyébként a cink és oxidjai nem mérgezöek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!