Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell grillezni?

Hogy kell grillezni?

Figyelt kérdés
biztos nem bonyolult, meg nem is nehéz, viszont jó lenne ha valaki írna pár praktikát amivel élvezetesebb és finomabb lehet a hús. sima alap kerek kerti grill, meg faszén áll a rendelkezésemre. csirkemellet akarok grillezni ami fűszersóba áll egy kis ideje.

2016. jún. 4. 17:10
 1/5 anonim válasza:
100%
Ráteszed a lapra. Vársz. Megfordítod, ha megsült az az oldala akkor hagyod.Utána megnézed a másik oldalát. Ha az is kész van akkor lehet enni/készíthetsz hozzá köretet. :P
2016. jún. 4. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Bé.Gabi ***** válasza:

Nekem nagyon bevált a fóliás burgonya. Ez úgy készül, hogy a burgonyát megpucolod kb 4-5 mm karikákra felvágod letépsz a1lufóliát, bacon szeletet felvágod kissebb lapokra és nyes hagymakarika. A fóliára leteszel 1 karika burgonyát rá a hagymát bacon-t és így tovább rétegezed. Akkorákat csinálj mint egy közepes burgonya. Jól csomagold be. Aztán ha izzik már a szén bele tudod tenni. Praktika: elősször kotord a szenet az egyik oldalra másikra pakold be a burgonyákat majd takard be az izzó szénnel. Húsvillával tudod megnézni, hogy mikor puha a burgonya.

Érdemes még különféle zöldségeket is grillezni, pl:kaliforniai paprikák (többszínű) cukkíni padlizsán gomba stb. Praktika: ugyan az a fűszerkeverék jó rá mint a csirkére. A zöldségeket ninnél nagyobb darabra vágd, így kevésbé tud beleesni a parázsba. Jó grillezést.

2016. jún. 5. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Bé.Gabi ***** válasza:

Közben a hussal kapcsolatban meg nem írtam semmit. Szóval a csirkemell elég száraz húsféle. Én azt ajánlom, hogy mellet csak ketté vágd és úgy pácold be. Így kapsz 2 fél mellet. Ezt rakd fel a grillre. Ez azért jobb így szerintem, mert ha a mell vastagabb több folyadék tud benne maradni, szaftosabb lesz sütés után. Viszont fontos, hogy legyen türelmed a sütéshez, mert az egész mell nem készül el olyan gyorsan mint egy 50-60g-os szelet. Ezért is fontos, hogy a grill azon részére kell tenni a csirkemellet ahol kevésbé forró. Megéri kivárni. Közben ha van helyed tudod sütni a köreteket is. Ellenörzés: vagy megszúrod húsvillával és amikor szép világos lé folyik ki belőle akkor jó vagy picit belevágsz egy késsel.

Megjegyzés. Ha a cs.melleid fel vannak szeletelve azért süsd meg. Hogy, hogy? Arra meg már kaptál választ az első válaszolótól.

Remélem ezzel a két hozzászólással tudtam segíteni. Üdv

2016. jún. 5. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
A húst sosem sütjük "szárazon"!! Pocsékolás lenne. Pácold be,lehetőleg 1 napra,néha kevergesd meg,muszáj,hogy összeérjenek az ízek,valamint ettől sokkal omlósabb is lesz:) Isteni saslikokat is lehet készítenj,de az alu-ba csomagolt parazsas krumplit se hagyjátok ki:) Szerintem tárcsán érdemes sütni,mindenképpen zsíron vagy szalonnán! Ajánlott grillezős zöldségek: cukkini,padlizsán,krumpli,csöves kukorica:)
2016. jún. 5. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2016. jún. 5. 21:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!