Hogy kell grillezni?
Nekem nagyon bevált a fóliás burgonya. Ez úgy készül, hogy a burgonyát megpucolod kb 4-5 mm karikákra felvágod letépsz a1lufóliát, bacon szeletet felvágod kissebb lapokra és nyes hagymakarika. A fóliára leteszel 1 karika burgonyát rá a hagymát bacon-t és így tovább rétegezed. Akkorákat csinálj mint egy közepes burgonya. Jól csomagold be. Aztán ha izzik már a szén bele tudod tenni. Praktika: elősször kotord a szenet az egyik oldalra másikra pakold be a burgonyákat majd takard be az izzó szénnel. Húsvillával tudod megnézni, hogy mikor puha a burgonya.
Érdemes még különféle zöldségeket is grillezni, pl:kaliforniai paprikák (többszínű) cukkíni padlizsán gomba stb. Praktika: ugyan az a fűszerkeverék jó rá mint a csirkére. A zöldségeket ninnél nagyobb darabra vágd, így kevésbé tud beleesni a parázsba. Jó grillezést.
Közben a hussal kapcsolatban meg nem írtam semmit. Szóval a csirkemell elég száraz húsféle. Én azt ajánlom, hogy mellet csak ketté vágd és úgy pácold be. Így kapsz 2 fél mellet. Ezt rakd fel a grillre. Ez azért jobb így szerintem, mert ha a mell vastagabb több folyadék tud benne maradni, szaftosabb lesz sütés után. Viszont fontos, hogy legyen türelmed a sütéshez, mert az egész mell nem készül el olyan gyorsan mint egy 50-60g-os szelet. Ezért is fontos, hogy a grill azon részére kell tenni a csirkemellet ahol kevésbé forró. Megéri kivárni. Közben ha van helyed tudod sütni a köreteket is. Ellenörzés: vagy megszúrod húsvillával és amikor szép világos lé folyik ki belőle akkor jó vagy picit belevágsz egy késsel.
Megjegyzés. Ha a cs.melleid fel vannak szeletelve azért süsd meg. Hogy, hogy? Arra meg már kaptál választ az első válaszolótól.
Remélem ezzel a két hozzászólással tudtam segíteni. Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!