Sajnos egy jó ideig nem lesz gázunk, mit főzzek mikróban (grillezni is tud)?
Hetekig az erős, én vennék vagy kérnék kölcsön villanyrezsót (vagy ha veszi az ember, akkor már indukciós főzőlapot :D)...
De én állandóan olajban sütök, nekem nem alternatíva a mikró.
Lehet azért mit kezdeni vele, rizs pl. főzhető benne, amibe utána bele lehet keverni zöldségeket, miegymást. Tojás is készíthető benne akár felütve és berakva (ki kell lyukasztani a sárgáját ls kész), kevert sütik minden mennyiségben...
Több ötletem most nincs, elég ritkán használjuk a mikrót melegítésen és sütikészítésen kívül másra, zsírban sütősek vagyunk. Főzni simán lehetne benne, ha kellene.
A sajtostya pedig a legegyszerűbb mikróban (normál keménysajt kis darabokban be, szétolvad és humorosan ropogósra megsül vagy fél perc alatt, mennyiség kérdése).
áramzabálós hagyományos rezsót 3 ezerért is kapsz, kerámialaposat vagy indukcióst 10ért. később jó pld kempinges nyaraláshoz vagy nyaralóba. vagy gázszünet esetére, vagy ha nagy vendégségre főzöl. szóval jó befektetés.
vagy jártok étterembe.
vagy mikróban melegítesz. főzni nem nagyon lehet benne.
vagy rászoktok a salátákra.
Van azért a nyers konyhában más is, mint saláta :)
Én simán elélnék tarjás és lazacos tojásokon is akár, az pedig seperc alatt megvan mikróban. Jó, lazacot még nem raktam oda, de a tarja extrém gyors, akárcsak a tojás. Úgyhogy valami gyorsan készülő hús azért összejön benne, főleg, hogy grillezni is tud, ahhoz nem értek, nem hajlandó elromlani a több évtizedes, arra nem képes mikróm (bár ez nem baj, de szeretnék grilleset egyszer).
Krumplit "sütök" néha mikróban, vajjal, de iszonyúan sok ideig tart egy icipici mennyiség, szóval ez nem éri meg.
Bizonyára más is lassan fő benne, nyilván olyanokra koncentrálnék, aminek szinte semmi időre nincs szüksége, illetve ha a rizsfőzésnél tartunk, amit az első hozzászólásban említettem, menet közben belekeverhető a répa, gomba, ilyesmi.
Most nincs szezonja, pedig a zsenge kukorica is remekül és gyorsan elkészül mikróban, mi mindig ott készítjük.
Az igazi ételeket sosem ott készítem, de azt ugye tudjuk, hogy rizs, köles főzhető. Innen jön a körözött ízesítésű köleskrém, szerintem szuper, rizskók (mindig mikróban készítem, mert az enyém pici adag s gyorsan, könnyen megvan úgy) s bizonyára sok más efféle is.
én még piskótát is sütöttem mikróban mikor rossz volt a tűzhelyem....
ha van otthon jénaid aminek van teteje, akkor most kerítsd elő. talán a leggyorsabb a csirkemell (de sztem egy karaj is simán elkészül) csináltam savanyú uborkás- sonkás húst. sonka meg husi fűszerekkel be a jénaiba, rá fűszer, víz, pici olaj és a tető. ne a legnagyobb hőfokon, de kapcsold be a mikrót. néha kiveszed, megnézed, hogy jó-e...stb a végén tettem bele savanyú ubit.
vegyél kuszkuszt köretnek. mikróban felmelegíted a vizet, majd leforrázod vele a kuszkuszt és állni hagyod. kész is a köret. de egyébként sztem egy zacsis levest is simán el lehet készíteni mikróban.
süthetsz reggeli bacont/sonkát. tükörtojást.
(nagypapámnak egy ideig nagy divat volt, hogy karikázott kolbit, szeletelt kolozsvári szalonnát: rá egy tányérra, be a mikróba. kisült a zsírja, lehetett tunkolni is)
sütöttem már lazacot, csirkecombot, meg krumplit is a sütőben.
most olvastam, hogy rizst is lehet így főzni:
keresgélj az interneten. (nekünk mikrós szakácskönyvünk is van) biztosan tele van a net is ilyen receptekkel
sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!