Miért kell tényként kezelni hogy a steak CSAK (! ) medium rare vagy medium/közepes vagy félig átsütve fokozatban jó?
NOS miután végigettem a fokozatokat,időt és pénzt nem sajnálva rá kérem hogy valaki(lehetőleg szakács de valaki aki ért hozzá :D) válaszoljon erre.
Ettem már,Kékre sütve,Véresen,angolosan,közepesen,félig átsütve,jól átsütve,nagyon jól átsütve illetve túlsülten (aminek a maghője 100 C)
NOS akárkivel találkozok és azt mondom neki hogy én well done fokozatban szeretem az már egyenesíti a kaszát már a fejem akarja venni,és lassan már bűncselekmények állítja be amit teszek ( kis túlzás:D )
Értem azt az álláspontot is,h a szaftossága,és a húsnak maga az ize némiképp jobban érződik ott,de én a well done-nál találtam meg ahol kellőképpen szaftos,
ropogós, még mindig omlós és mindent érzek (ezzel ellentétben mindenki aztmondja h ott már nem ÉREZHETEM a fűszerezést és a hús izét mert az már el lett baszva)
Szóval nagyon kedves szakemberek,szakácsok MOST AKKOR tényleg a well done egy értelmezhetetlen és mondhatni elrontott sütési fokozat?? vagy miért olvasom és hallom azt mindenhol hogy az egyszerűen szentségkáromlás ez a fokozat?
( az értetlenségem tovább fokozza az h a blue fokozatnál TÉNYLEG alig éreztem valamit{vagy csak nem vagyok elég kifejlett},és azt éreztem h Kr.e 10.000ben vagyok és eszem a húst,tehát majdhogynem megbántam azt a steaket.DE mégse akkora a közutálat a blue-t illetően mint a well done-t tehát....akik jártasak ebben azsegítene?
köszönöm,és bocsánat ha valami érthetetlen
Előző: a szénné sütés és a kiszárítás között azért van különbség.
A száraz húsokat én is szeretem, de a félig átsült marha nekem sem jön be. Majdnem "jól átsütve" szeretem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!