Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell tényként kezelni...

Miért kell tényként kezelni hogy a steak CSAK (! ) medium rare vagy medium/közepes vagy félig átsütve fokozatban jó?

Figyelt kérdés

NOS miután végigettem a fokozatokat,időt és pénzt nem sajnálva rá kérem hogy valaki(lehetőleg szakács de valaki aki ért hozzá :D) válaszoljon erre.

Ettem már,Kékre sütve,Véresen,angolosan,közepesen,félig átsütve,jól átsütve,nagyon jól átsütve illetve túlsülten (aminek a maghője 100 C)

NOS akárkivel találkozok és azt mondom neki hogy én well done fokozatban szeretem az már egyenesíti a kaszát már a fejem akarja venni,és lassan már bűncselekmények állítja be amit teszek ( kis túlzás:D )

Értem azt az álláspontot is,h a szaftossága,és a húsnak maga az ize némiképp jobban érződik ott,de én a well done-nál találtam meg ahol kellőképpen szaftos,

ropogós, még mindig omlós és mindent érzek (ezzel ellentétben mindenki aztmondja h ott már nem ÉREZHETEM a fűszerezést és a hús izét mert az már el lett baszva)

Szóval nagyon kedves szakemberek,szakácsok MOST AKKOR tényleg a well done egy értelmezhetetlen és mondhatni elrontott sütési fokozat?? vagy miért olvasom és hallom azt mindenhol hogy az egyszerűen szentségkáromlás ez a fokozat?

( az értetlenségem tovább fokozza az h a blue fokozatnál TÉNYLEG alig éreztem valamit{vagy csak nem vagyok elég kifejlett},és azt éreztem h Kr.e 10.000ben vagyok és eszem a húst,tehát majdhogynem megbántam azt a steaket.DE mégse akkora a közutálat a blue-t illetően mint a well done-t tehát....akik jártasak ebben azsegítene?

köszönöm,és bocsánat ha valami érthetetlen



2016. okt. 21. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
Steak többféle marha hús részből készül ezért nem mindegy ,hogy melyik fajta steak milyen módon van sütve... Máshogy sütnek rib eye , T-bone steak, bélszínt vagy fehér pecsenyét. Az sem mindegy ,hogy milyen módon tárolták a húst érlelt nem érlelt.. Az ízek mindegyik sütésnél másképpen jönnek ki. A túl sütött marha gyakran száraz. véresen ,Angolosan puha és szaftos marad.. Én személy szerint a puha sülteket szeretem pl libából sem eszem meg amelyik szárazra van sütve. Csak azt amelyik omlós és leesik a csontról. Lehet ,hogy még nem elég fejlett az íz érzéked. Az van ,hogy szerintem a Steak egy olyan étel ami az ember korával érik meg... olyan mint a jó bor azt is idősebben élvezi az ember. Szóval a steak evéshez meg kell érni.
2016. okt. 21. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
A valóban jó minőségű steak húst bűn jól átsütve enni. Egyszerűen magának a húsnak az aromája, ízei nem jönnek úgy ki, ha jó magyar szokás szerint szénné sütjük. persze a magyar marha minősége kérdéses, de egy jó Angus marhát csakis közepesen érdemes enni.
2016. okt. 21. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 Illetlen Levesek 4 ***** válasza:
91%

Előző: a szénné sütés és a kiszárítás között azért van különbség.


A száraz húsokat én is szeretem, de a félig átsült marha nekem sem jön be. Majdnem "jól átsütve" szeretem :D

2016. okt. 21. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Úgy tudom azért nem szeretik mert könnyű elrontani a jól átsültet így sokan ettek már elcseszettet.
2016. okt. 21. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
30%
Megölöd az ízét, azért. De erre tényleg érni kell.
2016. okt. 21. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szakértő, nem tudok neked tudományos magyarázatot adni, én csak egyszerűen szeretem a félig átsült steak-et. Egész más az íze. Ha teljesen át van sütve, akkor az nekem olyan, mintha egy bármilyen marhát bármilyen módon elkészítenék, egyszerűen sült marhahús íze van, és nincs benne semmi különleges, semmi extra. A médium steak-nek meg semmi máshoz nem hasonlítható steak íze van.
2016. okt. 22. 01:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!