Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készítitek el a...

Ti hogyan készítitek el a Lasagne-t bolti tésztából?

Figyelt kérdés

Amire kíváncsi vagyok, hogy az első tésztaréteg alá mit tegyek a tepsibe? Kenjem ki zsiradékkal és lisztezzem, vagy sütőpapírt tegyek alá, hogy ne ragadjon le? Minden rétegnél tesztek besamelt, vagy csak az utolsónál? Mire kell ügyelni, hogy végül könnyen szelhető legyen?

Tölteléknek úgy gondoltam, hogy bolognaihoz hasonlót készítek: Darált húst feldobom hagymán, oreganóval, bazsalikommal fűszerezem, és paradicsompürét keverek bele.

Gondolom van aki maga gyúrja a tésztát, és azt mondaná, a boltit dobjam a kukába, de nekem most adott ez az alapanyag, és kipróbálom. Amúgy sem vagyok nagy szakértője a tésztakészítésnek.

2016. aug. 16. 11:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Anyukám legutóbb a legalsó tésztalap alá egy kis szószt tett, hogy ne ragadjon le (De természetesen nem kell annyi, mint két tésztalap közé, csak minimálisan).

Besamelt csak a tetejére kell rakni, és arra egy kis sajtot.

Ha megvárod amíg kihűl, és egy kisit jobban összeáll a szósz, könnyebb vágni (Mi eddig nem szoktunkbeljutni. :D)

2016. aug. 16. 12:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Én olivával szoktam kikenni a tepsit, nem ragad bele úgy egyáltalán.

A "szintezés" nálam így néz ki: legalulra tészta, aztán besamel, aztán ragu, aztán reszelt sajt. Adagtól és sütőforma méretétől függően 2-3 ilyen kör jön ki.

2016. aug. 16. 12:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Második vagyok: sokan készítik úgy ahogy ők, hogy csak az utolsó rétegre megy besamel, úgy is lehet, nincs szentírás :) Mi úgy szeretjük hogy mindenből több réteg legyen.
2016. aug. 16. 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Jénai aljára besamel mártás kerül. Erre jön az első tészta réteg a paradicsom mártás majd a grillezett paradicsom karikák amiket vékony szelet félkemény mozzerelával takarok be. Ezt így rétegzem végig. Majd az utolsó réteg besamel mártás és a sajt a legvégén.
2016. aug. 16. 12:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy olasz ismerös szerint:

legalul besamel, utána tészta, ragu, tészta, besamel - így folytatni, amig elfogynak a hozzávalók, legfölül besamel, majd sajt.

2016. aug. 16. 12:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

én sokáig vajaztam a tepsit, de rájöttem, tényleg jó, ha a szószból, főleg a levéből teszek alá, úgyis beszívja

én is bolognait szoktam, de gombát is teszek hozzá, besamelt én nem teszek, a tetejére is szószt teszek, és azt szórum meg reszelt sajttal, nekünk nem jött be a besamel

2016. aug. 16. 12:49
 7/8 A kérdező kommentje:

Húha, jókat írtatok, és úgy tűnik mindenkinek bevált a saját módszere. :-)Mi szeretjük a besamelt, az biztos nem fog kimaradni.

Most főzöm a tölteléket, aztán improvizálok valamit a leírtak alapján, mert még mindig nem tudom melyik módszert válasszam. Majd megírom milyen lett.

2016. aug. 16. 13:20
 8/8 A kérdező kommentje:

Jelentem, Isteni lett. :-)

A dolgok végül adták magukat a tippjeitek alapján,mert a tölteléknek túl bő lett a szaftja, így adta magát, hogy azt öntsem a tepsibe. A besamel kicsit sűrűre sikerült, ami nem is volt baj, mert a tészta viszont nekem csúszósnak tűnt, lefojt volna róla a szósz, így előbb minden egyes lapot kicsit megkentem besamellel, és az úgymond odaragasztotta a darált húsos szószt. Az utolsó réteget már vastagabban raktam meg besamellel, arra rátettem még az utolsó tésztalapot, ami szét volt töredezve. Érdekes mód, ez a darabokra hullott lap kimondottan jót tett, mert ahogy sült, a mozaikká hullott tészta szélei kissé felpöndörödtek a tetején, és ropogósra pirultak, kicsit olyan volt, mintha tortillával lenne megszórva a teteje. A vastag sajtréteg pedig megakadályozta, hogy papírszáraz legyen. A szelhetőséghez való kivárási idő nálunk sem teljesült :-D

2016. aug. 16. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!