Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti mivel vonjatok be a tortat,...

Ti mivel vonjatok be a tortat, es azt hogy keszititek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,


En vagyok a "tortas" lany aki mindig valami tortaval kapcsolatos kerdest tesz fel..:-)))


Szoval tegnap megtudtam hogy csinaljak tolteleket es a kerdes az, h toltelekkel megkenhetem e a torta kulso reszet vagy azt valami massal kell kenni?


To hogy csinaltok tortabevonot?Pudingporom nincs, marcipant nem szeretnek, valami sima mezei bevonora gondoltam ami elfeldi a tortat oldalt is.


Valaki otlet?


Koszi mindenkinek:-)


2016. aug. 3. 09:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én általában csokibevonatot szoktam.

Étcsokit felolvasztok, keverek hozzá néhány teáskanál mascarponét, hogy ha megdermed, ne legyen túl kemény és ne törjön, ha szeleteljük. A mascarponétől kissé már rögtön megdermed, így kicsit még olvasztok rajta, hogy jól kenhető legyen.

2016. aug. 3. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is csokival szoktam. Rácsra rakom és akkor nyugodtan lefolyhat oldalt, mert ami lefolyik azt se kell kidobni.
2016. aug. 3. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én az oldalát azzal a krémmel kenem meg, amivel töltöm. A teteje változó. Ha illik hozzá a csoki, akkor csokimáz, és rá csokis tortadara.

Ha nem illik hozzá, akkor a tetejére is krém, rá színes tortadara, vagy apró cukorka, kis virágdísz.

Meggyes csokitortára teszek a csokimázra pár szem meggyet is.

Diótortára krém, és fél dióbelek.

Gesztenyetortára csokimáz, és kis halmok körbe a krémből.

Gyümölcstorta, joghurttorta, túrótorta: gyümölcs és tortazselé.

2016. aug. 3. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel vajas krémmel töltöm, azzal is vonom be. Az jól egybetartja és az oldalára is ráragad a csokireszelék, ha épp azt rakok rá.
2016. aug. 3. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A krémet kenem az oldalára és a tetejére is, és szórok bele/rá valamit az ízvilágtól függően (darált mogyoró, csokiforgács, kókuszreszelék).
2016. aug. 3. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ritkán készítek tortát ( a gyüm tortán kívül ) akkor én is a "saját anyagával " kenem be az oldalát, a teteje változó, alkalomtól függő.tiszta vajkrémet nem szoktam, mert nekünk tömény, de, ha nincs puding, akkor fél liter tejben megfőzök 5 ek. lisztet, addik, míg az edény falától el nem válik. ha kihűlt géppel simára keverem, és úgy elegyítem a már cukorral kikevert vajas krémhez.Könnyű és finom.

Ha az ízhez passzol, akkor az oldalát daráltdióval, kókuszreszelékkel vagy mandulapehellyel szórom meg. Mutatós és finom, elfedi a kenés nyomait.

2016. aug. 3. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen mindenkinek, mindenkit felpontoztam:-)
2016. aug. 3. 17:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!