Ti hogyan készítitek el?
Paprikás- krumplit szeretnék készíteni virslivel, de elég régen csináltam és elfelejtettem!
Ti, hogy készítitek el?
Hagymát dinsztelek olajon, lehajtom alacsonyra a lángot, rászórom a pirospaprikát, felöntöm picit vízzel, így párolom pár percig a pörköltalapot. Utána mehet rá a krumpli, felengedem annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi (mi rövid lére főzve szeretjük), szoktam bele nyomni pici Piros Aranyat is, meg persze só, bors, csipet majoranna.
Mikor a krumpli majdnem megfőtt, mehet bele a karikákra vágott virsli is.
Én így szoktam, de szerintem ez pont olyan étel, hogy mindenki másképp csinálja... párom édesanyja sűrített paradicsomot is rak bele, a végén pedig még rántást is, olyan lesz, mint egy főzelék, de hihetetlen finom, néha én is el szoktam így készíteni :)
Jót mosolyogtam, amit írtál, hogy elfelejtetted :) Ha egyszer az ember megtanul egy jó pörköltalapot készíteni, azt nem lehet elfelejteni. Rengeteg ételnek ez az alapja, ebben szerintem valamennyien egyetértünk. Így a paprikáskrumplit is ezzel indítjuk. Zsiradékon (én zsíron )
hagymát dinsztelünk, kis sóval. ha szalmasárga, egy pici vízzel fedő alatt megpárolom, hogy ne legyen darabos.
A tűzről levéve teszek bele pirospaprikát, majd beleteszem a felvágott krumplit. Annyi vizet rá, amennyi éppen ellepi. fedő alatt főzöm, és amikor a krumpli már szépen lekopott, de még nem ment szét, akkor teszek bele kolbászt vagy virslit.
Nyáron 1-1 szem paprikát-paradicsomot is teszek bele, télen ugyancsak, de a fagyóból.
Van amikor egy kis szalonna kiolvasztásával kezdem, és a szalonnazsírban dinsztelem a hagymát. Kap egy kis kellemes füstölt ízt, így, ha nincs kolbász itthon, akkor is nagyon finom.
Asztalnál ki ki tesz bele csípőspaprikát is.
Akkor van bőven időd, hogy megtanuld az alapokat. Sok sikert hozzá és soha ne add fel, még, ha valami elsőre nem is lesz tökéletes.
Pusz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!