Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készítitek el?

Ti hogyan készítitek el?

Figyelt kérdés

Paprikás- krumplit szeretnék készíteni virslivel, de elég régen csináltam és elfelejtettem!

Ti, hogy készítitek el?


2016. febr. 29. 15:12
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Hagymát dinsztelek olajon, lehajtom alacsonyra a lángot, rászórom a pirospaprikát, felöntöm picit vízzel, így párolom pár percig a pörköltalapot. Utána mehet rá a krumpli, felengedem annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi (mi rövid lére főzve szeretjük), szoktam bele nyomni pici Piros Aranyat is, meg persze só, bors, csipet majoranna.

Mikor a krumpli majdnem megfőtt, mehet bele a karikákra vágott virsli is.


Én így szoktam, de szerintem ez pont olyan étel, hogy mindenki másképp csinálja... párom édesanyja sűrített paradicsomot is rak bele, a végén pedig még rántást is, olyan lesz, mint egy főzelék, de hihetetlen finom, néha én is el szoktam így készíteni :)

2016. febr. 29. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Hagymát pirítok olajon, mellédobok egy paprikát és egy paradicsomot apróra vágva, ha megpuhult,lehúzom a tűzről, őrölt paprikát szórok rá, átkeverem, ráteszem a felkockázott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit. Ha a krumpli félig megfőtt belekeverem a virslit, amikor majdnem kész, galuskát szaggatok bele.
2016. febr. 29. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen Nektek!:)))
2016. febr. 29. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:
65%
apróra vágott hagymát fonnyasztok ZSÍRON, majd fél üveg ledarált lecsót adok hozzá és azzal jól összepárolom. utána fűszerezés: pirospaprika, frissen őrölt bors, só, pici fokhagyma. Elkavarom és mehet bele a felkockázott krumpli meg kevés víz. Közbe füstölt szalonnából kakastaréjt sütök, pirosra ropogósra. Ha megvan itatós papírra teszem hogy ne tocsogjon a zsírban, a visszamaradt zsírján pedig picit megpirítom a felkarikázott virslit. Ha jó a krumpli tálalom, a pirított virslit és kakastaréjt külön tálkában teszem az asztalra és nem keverem az ételbe hogy ne ázzon el. Jól behűtött kovi ubival az igazi :)
2016. febr. 29. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Jót mosolyogtam, amit írtál, hogy elfelejtetted :) Ha egyszer az ember megtanul egy jó pörköltalapot készíteni, azt nem lehet elfelejteni. Rengeteg ételnek ez az alapja, ebben szerintem valamennyien egyetértünk. Így a paprikáskrumplit is ezzel indítjuk. Zsiradékon (én zsíron )

hagymát dinsztelünk, kis sóval. ha szalmasárga, egy pici vízzel fedő alatt megpárolom, hogy ne legyen darabos.

A tűzről levéve teszek bele pirospaprikát, majd beleteszem a felvágott krumplit. Annyi vizet rá, amennyi éppen ellepi. fedő alatt főzöm, és amikor a krumpli már szépen lekopott, de még nem ment szét, akkor teszek bele kolbászt vagy virslit.

Nyáron 1-1 szem paprikát-paradicsomot is teszek bele, télen ugyancsak, de a fagyóból.

Van amikor egy kis szalonna kiolvasztásával kezdem, és a szalonnazsírban dinsztelem a hagymát. Kap egy kis kellemes füstölt ízt, így, ha nincs kolbász itthon, akkor is nagyon finom.

Asztalnál ki ki tesz bele csípőspaprikát is.

2016. febr. 29. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolso, 15 eves vagyok;))
2016. febr. 29. 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor van bőven időd, hogy megtanuld az alapokat. Sok sikert hozzá és soha ne add fel, még, ha valami elsőre nem is lesz tökéletes.

Pusz :)

2016. márc. 1. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!