Dettó, mint az első. Nem is tudom, hogy lehet-e másképp :)
Megjegyzem, hogy bolti kész majonézből, mert nincs idegzetem házi majonézt csinálni, 1-2 kudarc után :/
A szükséges mennyiségtől függ, de:
az adott mennyiségű tejfölhöz kb. 1/3-át rakom majonézből, és annak kb. 1/4-ét mustárból.
Ehhez rakok csipetnyi őrölt borsot és annyi cukrot, hogy kellemes ízt kapjak.
Részemről ennyi!
Eredetileg majonéz, tejföl kb fele fele arányban, dijoni mustár, és cayene bors.
Én rakok bele oregánót is, de amúgy sokmindent lehet még tenni bele.
A majonézben nincs tejföl, csak tojássárgája és olaj. Amikor a majonézt összekeverjük tejföllel, vagy tejszínnel, az a tartármártás.
De hogy a kérdésedre feleljek, friss tojást kikeverek jó minőségű olajjal, először csak cseppenként, később vékonyabb sugárban adom hozzá az olajat. Ezután adok hozzá mustárt, cukrot, sót, kevés citromlevet, végül tejfölt (de akkor az már tartár).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!