Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készítitek a tartárm...

Ti hogyan készítitek a tartármártást?

Figyelt kérdés

2016. jún. 12. 20:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
1 rész majonéz, 1 rész tejföl, kevés mustár, só, bors, pici citromlé, pici porcukor.
2016. jún. 12. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
40%
Mivel nem szeretem a majonézt, így én csak a tejfölbe rakok egy pici mustárt, és ennyi. Tudom hogy ez nem tartár, de mást nem is etetek vele :).
2016. jún. 12. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Dettó, mint az első. Nem is tudom, hogy lehet-e másképp :)

Megjegyzem, hogy bolti kész majonézből, mert nincs idegzetem házi majonézt csinálni, 1-2 kudarc után :/

2016. jún. 13. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A szükséges mennyiségtől függ, de:

az adott mennyiségű tejfölhöz kb. 1/3-át rakom majonézből, és annak kb. 1/4-ét mustárból.

Ehhez rakok csipetnyi őrölt borsot és annyi cukrot, hogy kellemes ízt kapjak.

Részemről ennyi!

2016. jún. 13. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 szaszaa11 ***** válasza:
100%

Eredetileg majonéz, tejföl kb fele fele arányban, dijoni mustár, és cayene bors.

Én rakok bele oregánót is, de amúgy sokmindent lehet még tenni bele.

2016. jún. 13. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz! Csak kíváncsi voltam, mert hallottam már olyanról is, aki tejföl nélkül készíti.
2016. jún. 13. 08:45
 7/11 aperitif ***** válasza:
100%

A majonézben nincs tejföl, csak tojássárgája és olaj. Amikor a majonézt összekeverjük tejföllel, vagy tejszínnel, az a tartármártás.

[link]


De hogy a kérdésedre feleljek, friss tojást kikeverek jó minőségű olajjal, először csak cseppenként, később vékonyabb sugárban adom hozzá az olajat. Ezután adok hozzá mustárt, cukrot, sót, kevés citromlevet, végül tejfölt (de akkor az már tartár).

2016. jún. 13. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 aperitif ***** válasza:
100%
Na, szóval kicsit összekevertem, bocsánat. Aki tejföl nélkül készíti, az majonézt készít, aki a majonézhez tejfölt tesz, az tartárt mártást. Ez a lényege.
2016. jún. 13. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Egyik ismerősöm a bolti majonézt keveri ki, kis sóval, borssal, cukorral és citromlével, és ezt nevezi tartárnak. Szakács végzettsége van, azt állítja így tanulta, de számomra ez lehetetlen.
2016. jún. 13. 19:59
 10/11 anonim ***** válasza:
56%
Az eredeti tartárnak (sauce tartare) semmi köze egyébként a majonézhez és a tejfölhöz, ez amolyan magyar találmány a szocializmus korából. Ha jól emlékszem, anno a majonézes dobozokra volt ráírva a recept.
2016. jún. 13. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!