Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan legyen finom a párolt...

Hogyan legyen finom a párolt csirkemellem?

Figyelt kérdés
Amikor nagyi csinálja, akkor eszméletlen finom. Ő úgy szokta, hogy előtte befűszerezi, hagyja állni, majd elkezdi vizen párolni. Egyszer én is megpróbáltam, de vagy odaégett, vagy nem volt elég puha, vagy ízetlen volt. Szigorúan vízzel csinálom diéta végett. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy kell finomra csinlni. Leírnátok ennek az egyszerű ételnek a trükkjeit?

2016. aug. 9. 22:48
 1/1 anonim ***** válasza:

Igazán nem tudom, hogy ö hogyan csinálja, töle kellene megkérdezni.


De egyrészt 1 tk olaj/vaj semmiféle diétának nem árt, másrészt egy csomó vitamint csak akkor tud felvenni a szervezeted, ha zsiradékit is fogyasztasz.


Ettöl függetlenül ahogy én készíteném:

A bepácolt és lecsurgatott húst forró serpenyöbe tenni (pici zsiradékot vagy vizet forralni elöre benne), és a hús darabokat addig sütni, amíg teljesen megfehéredik a felülete, utána megfordítani és a másik oldallal ugyanígy járni el - ha kicsit megpirul, az nem baj. (ez kb 5-6 perc!, nem több)

A tüzet egész alacsonyra véve fedövel letakarni és további 4-6 percig párolni, és ezzel kész is.


A felö alatti párolástól a belseje is kellöen átpárolódik, az esetleges rásült kéreg feloldódik és finom sazft marad alatta.


Ha tovább sütöd vagy/és párolod, akkor kemény, száraz, rágós lesz, így viszon igen finom, puha és szaftos amrad.

2016. aug. 10. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!