Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SoS! Nem jött fel a kelt...

SoS! Nem jött fel a kelt tésztám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Valószínűleg nem volt jó az élesztő... Most vettem egyet frissen. Mit tegyek? A.Keverjem bele a tésztába az élesztőt és várjak? B csináljak valami mást a tésztából (kérdés, mit? nem szeretném kidobni...), és a kelt tésztát kezdjem előről?

2016. júl. 29. 09:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy rossz volt. Amúgy meg ha igen, úgy fogod megenni ? :D A lényeg : A sütőben úgy is meg fog kelni. De én újra kezdeném. Tudod ki enne romlott ételt.... :)
2016. júl. 29. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:
74%
cukrot raktál bele, vagy valami cukor helyettesítőt? a xilittől és eritrittől nem fog megkelni.
2016. júl. 29. 10:14
 3/6 anonim ***** válasza:

A tésztába dolgozd bele az új élesztöt és keleszd meg.

A régi élesztö nem romlott olyan értelemben, hoyg bajod lehetne töle, szóval kidobni értelmetlen dolog.

2016. júl. 29. 10:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Kiderült hogy az volt a gond, hogy túl meleg tejbe tettem az élesztőt és "megdöglött". :P Belekevertem az újat, és isteni kalácsot sütöttem belőle.
2016. júl. 29. 13:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor jó, ha kiderült a hiba, legközelebb ezt is tudod.
2016. júl. 29. 14:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tanultam egy idős szomszédasszonyomtól,hogy az élesztőt mielőtt a tejet hozzáöntjük,meg kell etetni.

Az élesztőt egy bögrébe teszem szórok rá egy kiskanál cukrot és addig keverem amíg folyós nem lesz.

Ezzel a módszerrel a régebbi élesztőt is fel lehet használni.

2016. júl. 29. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!