Megfuttattam az élesztőt, de nem habzott fel nagyon, és most nem kelt meg a tésztám. Megmenthetem még valahogy?
Figyelt kérdés
2012. nov. 25. 18:20
1/6 anonim válasza:
Nem hiszem.Szerintem keverd be újra. sok sikert! :)
2/6 anonim válasza:
Régi lehetett az élesztő.Ne dobd ki csinálj belőle fánkot,ha édes tészta. Ha sós akkor lángost.
3/6 anonim válasza:
Vagy túl meleg volt a folyadék, vagy túl hideg. Az élesztőgombáknak 25-30 fok az ideális. Ha túl meleg volt, akkor annak a tésztának vége. Ha túl hideg volt, akkor talán még menthető, ha meleg helyen próbálod keleszteni. Pl.ha a kelesztő edényt beleteszed egy nagyobb edénybe, amibe meleg vizet teszel. Ne legyen forró, csak kézmeleg. Nem kecsegtetlek nagy sikerrel, de egy próbát megér.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi.. :( Akkor ugrott fél kiló lisztem, ez bánt csak a dologban :) Az élesztőt két napja vettem, de egyszerűen nem habzott fel, pedig langyos vizet öntöttem rá és meleg helyen tároltam.
2012. nov. 25. 18:46
5/6 anonim válasza:
Ropógós pizzának még megsütheted.
6/6 A kérdező kommentje:
Igazából kenyérlángosnak készült. De most már kel az újabb adag, az előzővel majd lesz valami. :)
2012. nov. 25. 19:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!