Jó kelt tészta titka?
Figyelt kérdés
2012. nov. 19. 10:07
1/6 anonim válasza:
Én személy szerint évek óta csak fakanállal dagasztom a kelt tésztát.Ja és a végén teszem hozzá a felolvasztott margarint vagy zsírt(kivétel a bejgli).Az butaság,hogy a tojás lehúzza.Amitől nem kelhet meg rendesen:
-sót nem keverted el rendesen a lisztben,ha a só közvetlen érintkezik az élesztővel,attól "megdöglik"
-túl meleg/forró a tej,amibe felfuttatod az élesztőt
3/6 anonim válasza:
addig dagasztani, amíg hólyagos nem lesz a tészta.
4/6 anonim válasza:
sütéskor egy edény vizet teszek alulra, a keletkezett gőz szépen felhúzza a tésztàt. Az is fontos, hogy rendesen megkeljen
5/6 anonim válasza:
Élesztő felfuttatása, csak tojás sárgája bele, (fehérje keményít) jó kidolgozás, kelesztés, inkább lágyas legyen mint kemény állagú, hideg sütőbe, túl nem sütni, mert szárad. (sokáig kis lángon sütés kiszárítja,)
(Kezdés, fele idő nagy lángon, a másik rész tartalékon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!