Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mehet a hűtőbe a már túróval...

Mehet a hűtőbe a már túróval töltött, de még meg nem sütött kelt tészta?

Figyelt kérdés

Egy éjszakára szeretném "altatni" a túrósbatyukat, hogy reggel melegen tudjam tálalni a reggelihez. A tésztám már megkelt, kérdés, hogy túróval töltve elázik-e a tészta egy éj alatt a hűtőben, ha "sütészrekész" állapotban teszem el, vagy nem?


Nagyon köszönöm a segítő válaszokat!


2012. nov. 19. 19:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én inkább megsütném. Reggel betenném egy percre a mikróba, akkor melegen tálalhatnád. Akár a maradékot le is fagyaszthatod. Én így szoktam minden kelt tésztát.
2012. nov. 19. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
hát ha raksz alá zsemle morzsát,akkor nem ázik el:) tekerd be alufóliával. v takard le. nekem sosem ázott el,mert raktam alá zsömi morzsát!
2012. nov. 19. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat! :)


Nincs mikrónk (kidobtuk energetikai megfontolásból)... :)


19:17-es, Te próbáltad már úgy is, hogy 10 órát állt sütés előtt zsemimorzsán pihegve?

2012. nov. 19. 19:27
 4/11 anonim ***** válasza:
a zsemlemorzsa nekem is bevált, de nem szoktam lealufóliázni, csak ruhával letakarni.nekem a fólia alatt bepárásodott, és nem volt az igazi.
2012. nov. 19. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Ki fogtok nevetni, de így kell csinálni a jó túrósbatyút és minden jó töltött kelttésztát.


Mi a vendéglőben a pogácsa tésztáját és a hájast is pihentetjük egy éjszakára. Egy a lényeg: holnap csak szobahőmérsékletű állapotban tedd sütőbe, mert másképp "sokkot" kap.

2012. nov. 19. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Olvastam, hogy a hűtőben tovább kel - persze lassabban - , így aztán aggódom, hogy reggel nem csak egy nagy halom tésztát fogok-e találni a batyuk helyén a hűtőben %).


Persze tudom, ki kéne próbálni, de hátha valaki már járt hasonló cipőben. :D


A tésztának magában jót tesz az éjszakai hűtés - erről találtam infót - csak túróval töltve, hááát, nincs túl nagy bizadalmam :)

2012. nov. 19. 19:48
 7/11 anonim ***** válasza:

Ötös válaszoló vagyok, vendéglőben dolgozom, naponta sütünk pogácsát, rétest, hájastésztát, mindenféle kelt tésztákat.

Mindíg előző nap gyúrjuk, egyszer sem rontottuk el!!

Miért kételkedsz?

2012. nov. 19. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Azért kételkedem, mert nem a sima tésztát tenném a hűtőbe, hanem a nedves túróval töltöttet, és a 1,5 órán át kelt tésztámhoz kimentem 30 perc után (amíg itt írogattam), és megint felpüffedt... :)


Kissé kezdő vagyok a kelt tészták terén (és teljes kiörlésű lisztből készítettem).


Nagyon köszönöm a segítő válaszokat, és ha visszakérdezek, azzal nem a kommentelő tudását vonom ám kétségbe. :)

2012. nov. 19. 20:06
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi fagyasztottan alufóliába csomagolva szoktuk megvenni a mákos/túrós rétest. Szóval szerintem bedobhatod és hallgass az előttem szóló péknénire.
2012. nov. 19. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Bocs, de pékbácsi :))
2012. nov. 19. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!