Mehet a hűtőbe a már túróval töltött, de még meg nem sütött kelt tészta?
Egy éjszakára szeretném "altatni" a túrósbatyukat, hogy reggel melegen tudjam tálalni a reggelihez. A tésztám már megkelt, kérdés, hogy túróval töltve elázik-e a tészta egy éj alatt a hűtőben, ha "sütészrekész" állapotban teszem el, vagy nem?
Nagyon köszönöm a segítő válaszokat!
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Nincs mikrónk (kidobtuk energetikai megfontolásból)... :)
19:17-es, Te próbáltad már úgy is, hogy 10 órát állt sütés előtt zsemimorzsán pihegve?
Ki fogtok nevetni, de így kell csinálni a jó túrósbatyút és minden jó töltött kelttésztát.
Mi a vendéglőben a pogácsa tésztáját és a hájast is pihentetjük egy éjszakára. Egy a lényeg: holnap csak szobahőmérsékletű állapotban tedd sütőbe, mert másképp "sokkot" kap.
Olvastam, hogy a hűtőben tovább kel - persze lassabban - , így aztán aggódom, hogy reggel nem csak egy nagy halom tésztát fogok-e találni a batyuk helyén a hűtőben %).
Persze tudom, ki kéne próbálni, de hátha valaki már járt hasonló cipőben. :D
A tésztának magában jót tesz az éjszakai hűtés - erről találtam infót - csak túróval töltve, hááát, nincs túl nagy bizadalmam :)
Ötös válaszoló vagyok, vendéglőben dolgozom, naponta sütünk pogácsát, rétest, hájastésztát, mindenféle kelt tésztákat.
Mindíg előző nap gyúrjuk, egyszer sem rontottuk el!!
Miért kételkedsz?
Azért kételkedem, mert nem a sima tésztát tenném a hűtőbe, hanem a nedves túróval töltöttet, és a 1,5 órán át kelt tésztámhoz kimentem 30 perc után (amíg itt írogattam), és megint felpüffedt... :)
Kissé kezdő vagyok a kelt tészták terén (és teljes kiörlésű lisztből készítettem).
Nagyon köszönöm a segítő válaszokat, és ha visszakérdezek, azzal nem a kommentelő tudását vonom ám kétségbe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!