A sóskalevest hogyan készítitek el? Másodiknak mit csináltok utána?
Friss levélből: a jól megmosott, kissé lecsepegtetett levelek középső "inával" együtt letépjük a szárát (hosszában félbehajtva elkezded fölfelé húzni a szárát, akkor szépen magával húzza ezt az erősebb, vastagabb részt is). Csak beledobod egy hatalmas lábosba és kis lángon ledinszteled (elég vizesek a levelek, ekkor még nem kell alá semmi, esetleg 1-2 kanál olaj, de ez sem kötelező, csak időnként forgasd át). Ha teljesen összeesett, választhatsz: ha nagyon simára, krémesre szeretnéd, akkor most botmixerrel ess neki. Ha rusztikusan, kissé rostosan is megfelel, akkor folytathatod: 1-2 evőkanál liszttel megszórod és tejjel felöntöd. Ahogy forrni kezd, látni fogod, kell-e még higítani tejjel, vagy sem. Kb.10 percig érdemes kislángon forralni, hogy eltűnjön a liszt íze és hogy besűrűsödjön. Sóval, cukorral ízesíted és kész.
Ha mirelitből készül, eleve vagy krémeset vagy rostosat veszel, csak hagyd kiolvadni, 2-3 evőkanál olajon futtass meg egy kis lisztet, erre dobd rá a sóskát és öntsd fel tejjel, mint fent írtam...
Én már 19 éve így készítem, nagyon szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!