Tálcás csirkecombot sütés előtt még kell tisztítani?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hivatalosan nem kell, mivel elvileg sütésre kész állapotban vannak, csak éppen szalagon tisztítják öket, ezért nem feltétlen elég alaposan, ezért érdemes átnézni.
A börét alaposan vizsgáld meg, hogy ne legyen benne tollmaradvány, az esetleges sérült részeket vágd le.
Utána mosd le hideg (feltétlen hideg!) vízzel, töröld szárazra, füszerezd be és utána süsd meg.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha sütöd, akkor a bőrét is hagyd rajta, legfeljebb utána leveszed, ha nem szereted. Csak meg kell mosni, besózni, befűszerezni és alufólia alatt süsd legalább 1 órát.
Amúgy ez a bolti, tálás csirke nagyon vacak, tegnap én is sütöttem, nem volt jó íze és csupa fekete volt a csont körül és a csontja is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Jól írják!
Sohase hidd el, hogy valami "konyha-kész", csak azért, mert az van ráírva!
Minden kaja csak akkor van sütésre-főzésre készen, ha már te magad is átnézted, és meggyőződtél róla, hogy semmi olyan nincs benne, rajta, amitől a végén elmenne az étvágyad!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Igen. Mindig minden húst megmosok, átnézek, megtisztítok.
Pl. ha bőrös, akkor lehet rajta toll, tok.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mindenképpen át kell vizsgálni, és a nemkívánatos részeket el kell távolítani. Van, amikor az alsócomb végénél még a sárga bőrt is rajtahagyják, ezt érdemes a porccal együtt levágni.
A bőre is lehet "szőrös " azaz piheszőrök vannak rajta, ezt legkönnyebben egy húsvillára húzva a húst egy pillanatra a gázláng fölé tartva tüntethetjük el.
Utána a hidegvizes mosás, szárítás, sütés.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!