Tálcás csirkecombot sütés előtt még kell tisztítani?
Hivatalosan nem kell, mivel elvileg sütésre kész állapotban vannak, csak éppen szalagon tisztítják öket, ezért nem feltétlen elég alaposan, ezért érdemes átnézni.
A börét alaposan vizsgáld meg, hogy ne legyen benne tollmaradvány, az esetleges sérült részeket vágd le.
Utána mosd le hideg (feltétlen hideg!) vízzel, töröld szárazra, füszerezd be és utána süsd meg.
Ha sütöd, akkor a bőrét is hagyd rajta, legfeljebb utána leveszed, ha nem szereted. Csak meg kell mosni, besózni, befűszerezni és alufólia alatt süsd legalább 1 órát.
Amúgy ez a bolti, tálás csirke nagyon vacak, tegnap én is sütöttem, nem volt jó íze és csupa fekete volt a csont körül és a csontja is.
Jól írják!
Sohase hidd el, hogy valami "konyha-kész", csak azért, mert az van ráírva!
Minden kaja csak akkor van sütésre-főzésre készen, ha már te magad is átnézted, és meggyőződtél róla, hogy semmi olyan nincs benne, rajta, amitől a végén elmenne az étvágyad!
Igen. Mindig minden húst megmosok, átnézek, megtisztítok.
Pl. ha bőrös, akkor lehet rajta toll, tok.
Mindenképpen át kell vizsgálni, és a nemkívánatos részeket el kell távolítani. Van, amikor az alsócomb végénél még a sárga bőrt is rajtahagyják, ezt érdemes a porccal együtt levágni.
A bőre is lehet "szőrös " azaz piheszőrök vannak rajta, ezt legkönnyebben egy húsvillára húzva a húst egy pillanatra a gázláng fölé tartva tüntethetjük el.
Utána a hidegvizes mosás, szárítás, sütés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!