Vajban szeretnék megsütni egy tepsi csirkecombot, hogyan lehetséges ez?
Elöször is könnyen lehet, hogy nem az OLAJTÓL, hanem a sok ZSIRADÉKTÓL fáj a gyomrod.
Másodszor csirkecombot sütni lehet a saját zsírjában is: egyszerüen a befüszerezett combokat beteszed az edénybe, amiben sütni akarod, letakarod fóliával és megvárod, amíg megpuhul. Utána fólia nélkül megpirítod.
De ha feltétlen ragaszkodsz a vajhoz, akkor az edényt nagyon vékonyan kend ki vajjal (egy darabkár levágsz a hideg vajból, és végighúzod az edény alján) és ennyi volt. Egy nagy tepsihet is elég max 5-10 g vaj (NEM dkg!!!)
Nálunk ez a menő. Puculok krumplit , felvagdosom apró kockára és forralásig felfőzöm. Egy tepsit kikenek vajjal, majd a leszűrt krumplit beleöntöm. A megtisztított csirkecombokat / alsó + felső / ráterítem.
Nem takarom le , légkeveréses sütőben sütöm 200 fokon 30-35 percig. Közben megfordítom a húst. Nagyon finom ropogós a csirke , a krumplinak ísteni íze lesz.
Valóban lehet, hogy magától a zsiradéktól fáj a gyomrod, és talán jótékonyabb hatású lenne áttérni a sütőben, zsiradékmentes elkészítésre mint a mély zsiradékban sütés használata.
Bármilyen ételt el lehet készíteni zsiradék nélkül, a bundáskenyér alá pl. még életemben nem raktam olajat a serpenyőben.
A fent említett kérdésben a csirkecombok megsülnek a saját zsiradékukban, egy tepsiben elég ha letakarod őket, pici vizet öntesz alá, fél órát letakarva sütöd majd pirosra sütöd nem letakarva. ha nagyon akarod vékonyan kivajazhatod a tepsi alját, de értelmét nem látom.
amellett, hogy egyetértek a többiekkel, hogy a túl sok zsiradékkal van inkább a gond:
csirkét vajjal úgy sütnek, hogy a bőre alá dugdosnak fűszervajat
nagyonszépenköszönöm a válaszokat, nagyon fincsi lett a vajban sült csirkecomb! ajánlom mindenkinek próbálja ki!!!
tehát felolvasztottam kb egy fél adag vajat a tepsiben, hogy ki tudjam vele kenni. aztán szépen belepakoltam a csirkecombokat, és maradék vajat szintén felolvasztottam és rákentem a még fagyos combokra, majd alaposan besóztam a combokat. kevés vizet is öntöttem alájuk, tényleg nem sokat, majd elkezdtem alufólia alatt puhítani a sütőben, mikor már kellemes illat terjengett a konyhában (mennyei illat, akárcsak ebben a muris kis filmben [link] akkor szépen levettem a fóliát és pirosra sütöttem a combocskákat, amíg elpárolgott a víz. Megfordítani sem kellett őket, hiszen alattuk olaj nem lévén lényegében az aljuk is megpirult. Akár hiszitek akár nem egy fél tepsi csirkecombot bevágtam egy ültő helyemben.
Azt hiszem ehez az ízletes vacsihoz illik ez a kis novella: https://www.youtube.com/watch?v=l2vI2Zx-V_A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!