Hogyan kell csirkecombot sütni sütőben?
háziasszonyok és anyák, vagy legalább kedves emberek válaszát várom.
sohasem csináltam sütőben semmit, fiatal vagyok még és nincs érzékem hozzá, de szeretném tudni. minden lépés érdekelne, és vmi egyszerű recept lenne jó így elsőre.
előre is köszönöm!
Ami nálunk nagy kedvenc:
Egy tüzálló edénybe pici olajat öntesz - éppen csak ne legyen egész száraz az alja -, erre egymás mellé teszed a besózott csirkecombokat. Az edény tetejével vagy alufóliával lefeded és 150 fokon (közepes erösségü tüzön) kb 40 percig sütöd. (NEM kell alá víz, enged valamennyi levet, az elég!)
Közben összekeversz ketchupot, finomra vágott fokhagymát (ha szeretitek), mézet, sót, borsot, piros aranyat (lehet csípös is, ha szeretitek), de a nagyrésze azért a ketchup maradjon. (Kb 1 kg csirkecombhoz 2 dl ketchuppal szoktam indítani)
Amikor letelt az idö, óvatosan megnézed, hogy puha-e már a hús. (A legjobb egy hústüvel vagy más vékony eszközzel a csont közelében beleszúrni, ha a lé, ami kijön ne véres, hanem átlátszó, akkor jó).
Akkor megkened öket a ketchupos keverékkel, és kicsit erösebb lángon megpirítod. (A keverék egy része lefolyik, de az nem gond) Vigyázz, mert hamar meg tud égni.
Tálaláskor a csirkecombokat tálra teszed, az alatta lévö szaftot - ami összekeveredett a ketchupos keverékkel - szószként add mellé.
Mi krumplipürével meg salátával esszük, de lehet mást is adni mellé.
Sok sikert!
Én így szoktam:
Beteszem a csirkecombokat egy tepsibe. Vizet öntök alá. Alufóliával betakarom, és úgy sütöm 180 fokon egy órán keresztül. Utána leveszem az alufóliát, és addig sütöm, még szépen megpirul a bőre (15-30 perc). Mindig tökéletes!
Én fűszeresen, zöldségekkel szoktam sütni. Bármilyen köret jó hozzá.
Beleteszed a megmosott csirkecombokat egy tepsibe, vagy hőálló tálba. Megszórod fűszerrel, és tetszőleges zöldségeket adsz hozzá felvágva (paradicsom, hagyma, de cukkini vagy padlizsán is jó, bármi). Meglocsolod olajjal, hogy alájuk és rájuk is jusson. Sütőben sütöd 180 fokon kábé. Én nem az időt nézem, hanem megszúrkálom tűvel vagy húsvillával. Mikor megpirult a teteje, a bőre, akkor tesztelem, és ha könnyedén átmegy rajta a villa, akkor jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!